Les Sis Hores d'Ovidi

Nou homenatge a l'alcoià: concerts d'una desena de joves cantautors, documentals i taula rodona

| 03/04/2015 a les 07:00h

Ovidi Montllor cantava 'com el mestre Maragall també crec jo en la resurrecció... de la carn', i aquests dies de Setmana Santa Enderrock us anuncia l'acte de commemoració de les Sis Hores d'Ovidi, dijous 9 d'abril a la seu de la SGAE (Passeig de Colom, 6) per tal que la seva paraula segueixi ben viva. Per confirmar la vostra assistència envieu un correu a [email protected].
Ovidi Montllor Foto: Juan Miguel Morales

Ovidi Montll
or va avisar que no, no moriria... ni el març de 1995 ni mai, sinó que simplement marxaria de vacances. I tal dit, tal fet: diversos cantautors li han pres el relleu de la veu per continuar cantant les seves cançons, com es va poder escoltar al disc de versions M’aclame a tu (EDR discos) que es va encartar amb la revista de març d'Enderrock, el mes que es commemorava el vintè aniversari de la mort de l'artista, i on el periodista Joaquim Vilarnau va oferir un extens reportatge titulat 'Les 100 veus del cantant d’Alcoi', on es feia un repàs a un centenar de tributs que se li han anat fent els darrers anys.

Les Sis Hores d'Ovidi del dia 9 d'abril s'obriran a les 16 h amb una taula rodona al Club Social de la SGAE amb la presència de membres d'entitats que han organitzat activitats relacionades amb Ovidi Montllor durant el 2015, entre els quals Pere Camps (BarnaSants), Jordi Fàbregas (Tradicionàrius), Octavi Martí (Filmoteca de Catalunya) i Joaquim Vilarnau (Enderrock).

La jornada continuarà amb el passi a la Sala Mompou de dos documentals, d'una banda, a les 17 h, Ovidi Montllor. Crònica d'un artista (2005), amb presentació a càrrec del seu director Pere Pons, i d'altra banda el més recent Ovidi per Ovidi (2015), amb presentació a càrrec dels directors Jordi Lara i Ramon Millà.

Repertori divers, músics joves
A les 20 h començarà a la mateixa Sala Mompou el concert col·lectiu en què s'interpretarà versions de Montllor a càrrec de veus emergents: Ramon Manent amb un acompanyament sorpresa iniciarà l'acte, i el seguiran Natxo Gironés, Els Collons del Pare Rababa, Miquel Gironés + Cesk Freixas, Jordi Montañez, Germà Negre, Meritxell Gené, VerdCel i Cesk Freixas.

L’entrada per invitació es pot reservar al correu [email protected]
Arxivat a: Any Ovidi