Barcelona s'omple de música negra

Arriba la 5a edició del Blackcelona Explosion!

| 30/04/2015 a les 06:59h

Leila, Jizzyfree o Aurora & The Betrayers són alguns dels noms que actuaran al Blackcelona Explosion! d'enguany. La mostra de música negra barcelonina començarà el 3 de maig al Jamboree Jazz Club i durarà fins al 19 de juny a l'Espai Jove Les Basses.  
Leila Foto: Arxiu Leila

Barcelona acollirà, durant els mesos de maig i juny, la cinquena edició de Blackcelona Explosion!, la mostra de música negra de Barcelona. El cicle vol mostrar el panorama de la música negra barcelonina i l'efervescència de l'escena de soul i funk de la ciutat.

El tret de sortida del cicle tindrà el Jamboree Jazz Club com a escenari el 3 de maig amb la Blackcelona Hammond Groove Experience, una reunió dels millors músics de soul i funk barcelonins, que faran un homenatge al teclista i impulsor del Hammond B3, Jimmy McGriff, coincidint amb el setè aniversari de la seva mort. El divendres 8 de maig serà el torn de les joves promeses, JizzyFree i The Hit Makers Soul Band, que portaran el soul sobre l'escenari de la [2] de l'Apolo. 

Dins la programació del Caníbal Sound System, el 13 de maig, Aurora & The Betrayers seran a la sala Apolo. Es tracta del nou projecte d'una de les veus més grans del soul madrileny, i excantant de Freedonia. L'endemà, 14 de maig, serà el torn de Leila, cantant barcelonina de neosoul i r'n'b, presentant el seu nou treball al Jamboree Jazz Club.

El 13 de juny serà la següent cita, en què es presentarà les Acoustic Soul Sessions, del segell discogràfic Mediterrànima, i on actuaran joves promeses del soul com Esmeralda Colette i Emma Youth. Elêctric Gozarela i Motherfunkers posaran el punt i final en una gran festa gratuïta a l'Espai Jove Les Basses el divendres 19 de juny. 

Tota la informació de Blackcelona Explosion! es pot consultar al web del festival.
Arxivat a: Enderrock