Deu anys de Les Violines als Lluïsos de Gràcia

| 02/02/2006 a les 07:00h

Les Violines fan deu anys i aquest divendres ho celebraran amb una festa concert als Lluïsos de Gràcia. Una manera de recordar com ha anat aquesta dècada de música és que al concert hi participin bona part dels amics que han acompanyat el grup dalt de l'escenari: Gossos, Tralla, Gerard Quintana, Eliseo Parra, Quico el Célio el Noi i el Mut de Ferreries, Kepa Junkera, Jordi Batiste, Atabalament, Tactequeté, Cati Plana, Xavi Lozano, Alfons EncinasLes Violines Cover… i els músics que han format part de Les Vilines ni que sigui de manera esporàdica.
Integrat inicialment per quatre violinistes, el grup va néixer, l'any 1996, amb la idea d'oferir una sonoritat nova en el món de la música tradicional. El seu primer objectiu va ser retrobar l'ambient de les festes majors d'abans, quan un sol músic feia ballar tot un poble sencer. Aquest era el cas de violinistes de la vella tradició rural com ara el Peret Blanc de Beget o el Pepito Farré de Tuixent, uns músics molt populars a les valls dels Pirineus durant la segona meitat del segle passat.
Els primers treballs de Les Violines es basaven en la música d'aquests grans mestres, la qual han enregistrat i també han publicat - en el marc del projecte Violinafolk - com a llibre de partitures. Seguint el camí iniciat per prestigosos precusors com ara l'acodionista i veterà investigador Artur Blasco, el grup ha contribuït així a recuperar, preservar i difondre un repertori que d'altra manera estava comdemnat a l'oblit amb la desaparició dels seus creadors i protagonistes.
En l'actualitat, Les violines són:
Simone Lambregts  violí
Anna Colomer violí
Anna Carné violí
Clara Ribatallada acordió diatònic i violí
Manel Vega  contrabaix i baix elèctric
Quim Soler bateria i percussions
Arxivat a: Enderrock