El Feslloch de l'Any Ovidi

Una trentena de bandes actuaran al festival de música en valencià del 10 al 12 de juliol

| 09/07/2015 a les 07:00h

L'edició d'enguany del Feslloch és molt especial. Un any abans de complir la dècada, el festival de música en valencià homenatjarà una de les figures més importants del País Valencià, Ovidi Montllor, coincindint amb els vint anys de la seva mort. L'Ajuntament de Benlloch i La Gira d'Escola Valenciana han trobat la fórmula per reunir any rere any més públic. Per no perdre't cap detall, presentem la programació dia per dia. 


Amb poc més de 1.100 habitants, la població de Benlloch (la Plana Alta) es multiplicarà durant uns dies a la zona d'acampada del Feslloch. L'escenari principal, batejat com a Escenari Ovidi, acollirà gran part de la programació, tot i que l'auditori de Benlloch és l'espai escollit per als concerts de tarda i vespre.

Dijous 9 de juliol

Un cop la xaranga de Benlloch haurà fet la crida pels carrers del poble, l'Escenari Ovidi acollirà els primers concerts: la banda de mestissatge de Borriol (la Plana Alta) Égalité serà l'encarregada d'obrir foc, per donar pas a la presentació del disc Travesses (autoeditat, 2015) de VaDeBo. El plat fort del dijous serà una de les bandes que més actuaran aquest estiu, els osonencs Els Catarres, mentre que la recta final de la nit la protagonitzaran el grup de Calafell Buhos, el raper El Blüe i finalment Meteor.

Divendres 10 de juliol
Els caps de cartell del dissabte seran El DiluviEls Amics de les Arts, Zoo i Aspencat, quatre propostes que el públic més jove està rebent i impulsant amb més força que mai durant aquests darrers mesos. Tot i això, la vetllada és encara més completa, ja que a la tarda l'Auditori acollirà quatre propostes ben diferenciades: JúliaGenerNéstor Mont i Rafa Xambó. A partir de les 20 h l'Escenari Ovidi engegarà per no parar i programar un darrere l'altre els músics de Contratempo, Mox, El Diluvi, Els Amics de les Arts, Zoo, Aspencat, Mai Mai, Komfusió i Kontaminació Acústica.

Dissabte 11 de juliol
L'Auditori acollirà el directe de Toti Soler i Gemma Humet. Aquest serà un dels plats forts de la cita, ja que plegats repassaran precisament les cançons d'Ovidi Montllor. A l'Escenari Ovidi a les 20 h engegarà Eugeni Alemany, i el seguiran Talps, Tardor, Smoking Souls, Ebri Knight, La Gossa Sorda, Arrap, King Kong Boy i finalment Figuels dj's. Un altre dels concerts més esperats d'aquesta última nit serà el de La Gossa Sorda: els de Pego s'acomiadaran així del públic, en aquesta darrera gira on diuen adéu als escenaris.

Pepet i Marieta també havien d'actuar la darrera nit del festival, però després de la mort del trompetista de la banda, Paco Albiol, el dimarts 7 de juliol, s'ha suspès el concert dels ebrencs. 

Arxivat a: Enderrock, festivals, any ovidi, feslloch