Les cançons més refrescants d'aquest estiu

La banda sonora que t'ajudarà a combatre la calor

| 11/08/2015 a les 07:00h

A Enderrock hem triat una quinzena de cançons que ens acompanyen en els mesos més calorosos: música per a tots els gustos amb temes de Projecte Mut, Nyandú, Joan Miquel Oliver, Pepet i Marieta, La Pegatina, Els Catarres, 9Son, Sara Pi, Doctor Prats... 
 

L'estiu és temps per retrobar-se amb els amics i la família de manera més relaxada, lluny del ritme frenètic del dia a dia. El folk als quatre vents de Projecte Mut recull a "Junts" l'energia de la col·lectivitat, tal com explica un dels membres de la banda, Joan Barbé. 



Qui diu que una història s'ha d'acabar amb acords menors? Nyandú toquen de peus a terra a "Ens tornarem a veure" i són realistes. Si la cosa no funciona, no cal fer-s'hi mala sang, però és cert: 'Els finals sempre són difícils d'admetre'. 

Sommeliers debuten aquest estiu amb el llançament del senzill "T'he trobat", una proposta de pop i clàssica que entra a la banda sonora estiuenca per a tardes tranquil·les o vespres relaxats. Però també hi ha propostes emergents que trobareu a la matinada a les festes majors amb ritmes més frenètics: Hora de Joglar ("Sóc feliç"), Doctor Prats i el rebombori de "Rockambulesca" o Oriol Padrós ("L'estiu és teu"). 
 

Com a homo festivaler, tal com el va batejar Enderrock, Joan Miquel Oliver és un dels artistes que més actuaran aquest estiu. És per això que alguna de les seves cançons del darrer disc en solitari, Pegasus (Sony, 2015), havia de formar part de la llista, i en aquest cas és "Flor de cactus", que s'acompanya d'un videoclip del tot surrealista al més bell estil de l'artista. 

Un dels clàssics indiscutibles de les cançons de l'estiu és Pepet i Marieta. Després de l'èxit de l'estiu passat "Corri l'estiu", la banda de Josep Bordes ha publicat un nou disc, La sal de la vida (Música Global), i malgrat que totes hi siguin candidates, hem escollit "La nineta dels meus ulls".

 
El mestissatge i la rumba fan estiu, i 9Son dediquen una cançó al període vacacional ("Vacances"). Els reis del gènere a casa nostra, La Pegatina, engalanen tots els seus concerts amb una pluja de confeti que es tradueix en cançons com "No som d'aquí". Les històries d'amor d'Els Catarres també tornen, quan se'n va el sol en plena "Nit d'agost". Una de les fórmules més curioses i estiuenques és "Aftersun" de Màia, i en el terreny del pop-folk també s'hi suma Sense Sal amb "Tinc un nou pla". 
 


L'estiu també és un bon moment per començar a fer bullir l'olla per als nous discos que sortiran al setembre, i molts artistes aprofiten el període estival per presentar un tastet de les novetats que vindran. És el cas de Sara Pi, que avança una cançó del tot estival, "Summertime"; Ramon Mirabet, que publicarà el seu segon disc a la tardor i ja se'n pot escoltar "Where The Heart Is"; Bremen ("Pell salvatge") o bé Oques Grasses ("Amiga de ningú"). Si esteu farts de la calor, Joan Dausà també ha avançat el senzill de la nova banda sonora de la pel·lícula Barcelona nit d'hivern, "Que sigui avui". 
Arxivat a: Enderrock, cançons, projecte mut, estiu