La Mercè sona nou

Les semifinals del Sona 9 es tanquen amb gran èxit artístic

| 20/09/2015 a les 20:12h

Marga Rotger, Max Saura i Exili a Elba, van tancar els concerts semifinals a les Festes de la Mercè de Barcelona demostrant la seva qualitat en uns directes molt complets

La darrera eliminatòria en directe del Sona 9 2015 ha tingut lloc durant les Festes de la Mercè de Barcelona, dins el festival BAM (Barcelona Acció Musical), avui diumenge 20 de setembre.

La primera actuació, a les 18 h, ha anat a càrrec de la cantant mallorquina de Mancor de la Vall, Marga Rotger, que ha desplegat el seu folk-pop d'aires mediterranis acompanyada d'Esther Oller a la bateria, Genís Gálvez al baix i Carles Grimalt als teclats. Com a requisit del concurs, ha adaptat al català la cançó de Capital Cities "Safe and Sound" ("Arrecerats") i ha musicat el poema d'Anna Gual "L'orquestra de la ràdio".


Marga Rotger. Foto: Carles Rodríguez




A continuació ha actuat el quintet de Max Saura, que ha desplegat tot el seu arsenal sonor a l'escenari de la Plaça Joan Corominas de Barcelona. Els barcelonins han versionat "Han caído los dos", una cançó de Radio Futura del disc De un país en llamas (Ariola, 1985), i han musicat la poesia de Jaume C. Pons, "Pudak 3000".


Max Saura. Foto: Carles Rodríguez





El concert l'ha tancat el rock del trio Exili a Elba. Els barcelonins han mostrat contundència instrumental al servei d'un repertori essencialment rítmic, com han fet amb la versió d'"I've Just Seen a Face", el clàssic de The Beatles que han traduït com "He vist una noia". Dins del repte que els ha encomanat el Sona 9, també han musicat el poema de Silvie Rothkovic, "Arribar fins aquí".
 
Exili a Elba. Foto: Carles Rodríguez
 


Arxivat a: Enderrock, sona9, bam, exili a elba, marga rotger, max saura