La música esclata a Girona

Els Catarres i La Pegatina actuaran a les Fires de Sant Narcís

| 23/10/2015 a les 07:00h

Del 23 d'octubre i fins a l'1 de novembre Girona està de festa, i per celebrar-ho molts artistes desfilaran per les Fires de Sant Narcís. Durant el primer cap de setmana, Enderrock inaugura un escenari amb una desena de grups i solistes emergents: Mox, Pau Figueres, Trau, Bonobos i Sense Sal, entre altres.

Copa Lotus. Foto: Arxiu Enderrock


Les Fires de Sant Narcís engeguen aquest divendres i s'allargaran fins diumenge 1 de novembre amb una programació en què no faltarà la música. El cartell depara algunes sorpreses internacionals, com les actuacions de Molotov Jukebox amb Natalia Tena o les sessions de Tiga i Umek, i recull el millor de l'escena local, amb convidats de la talla de Bremen, Feliu Ventura i Els Catarres. Hi haurà temps per a concerts amb gust de festa major de la mà de La Pegatina o l'Orquestra Plateria, i per celebrar artistes que s'han fet un nom els últims temps, entre els quals Zoo i Pau Vallvé.

Les noves veus a l'escenari Enderrock

Una de les novetats que deparen les Fires d'enguany és un escenari apadrinat per Enderrock, per on passaran deu bandes (a raó de cinc per dia) durant el cap de setmana del 24 i 25 d'octubre. L'espai se situarà a la plaça de Calvet i Rubalcaba i acollirà actuacions des de les 6 de la tarda fins ben entrat el vespre.

Durant la primera jornada hi actuaran els Montreal 76 (18.45 h) de Pau Marquès, que l'any passat van estrenar un disc homònim amb cançons que tenien guardades al calaix. Els barcelonins Pearson (19.30 h) i l'acabat d'estrenar Reina Victòria (Música Global, 2015) de Pantaleó (21 h) sonaran pop, mentre que el caràcter rocker el posaran uns Patch (20.15 h) amb Veuràs el crim (autoeditat, 2015) –la segona part de la seva trilogia– i Mox (18 h), que porten com a novetat discogràfica Tuactes i rebomboris (Mésdemil, 2015). 

Els guanyadors de les dues darreres edicions del Sona 9, Copa Lotus (19.30 h) i Trau (20.15 h), seran presents a la segona tanda de concerts el diumenge 25, els primers esgrimint El moixó foguer (RGB Suports, 2015) i els segons fent gala del seu característic rock-folk psicodèlic. Tota una personalitat artística com Pau Figueres (18 h) –que, com Mox, fa parada a Girona de la mà del Circuit Folc– introduirà els no iniciats en el món musical que dibuixa al seu debut, Pau Figueres (Whatabout Music, 2015). El pop-folk de Sense Sal (18.45 h) i els osonencs Bonobos (21 h) s'encarregaran de la dosi més festiva.
Arxivat a: Enderrock, els catarres, fires de sant narcís, girona, patch, pantaleó, copa lotus, bonobos