Torna-la a tocar, Lucky!

Aquest dissabte el pianista celebrarà 50 anys de carrera a Calella

| 28/01/2016 a les 14:59h

Mestre de les tecles blanques i negres, el pianista Lucky Guri ha acompanyat una infinitat de solistes, bona part a la històrica Cova del Drac barcelonina. El maresmenc ha estat un pianista mediàtic, conegut per les seves aparicions televisives als anys noranta. És per això que aquest dissabte a Calella (el Maresme) s'organitza un concert-homenatge per celebrar els 50 anys d'una carrera imparable. 

Lucky Guri. Foto: Arxiu de l'artista


Nascut a Calella (el Maresme), des de ben petit Joaquim Guri ha viscut a Barcelona, epicentre musical on va començar a forjar la seva trajectòria musical. Ha militat en un gran nombre de bandes, com ara New Jazz Trio Lucky Guri Trio (i també en format quintet), i també ha acompanyat artistes de la Nova Cançó com Guillermina Motta i Maria del Mar Bonet

El músic maresmenc va actuar al Canet Rock del 1975 amb la formació Barcelona Traction, i des del 1972 fins que es va tancar freqüentava cada nit La Cova del Drac, acompanyant solistes locals i internacionals. 

Pioner en la introducció del piano elèctric als concerts, Lucky Guri ha participat en molts programes de ràdio i televisió, i el seu salt a la fama va ser sobretot per la seva presència al programa de Televisió de Catalunya 3 pics i repicó d'Antoni Bassas, on el van batejar com a Sam, fent al·lusió al clàssic film Casablanca.

El pianista encara segueix en actiu, i per celebrar els 50 anys de carrera aquest divendres 30 de gener (22 h) se li retrà un sentit homenatge al Teatre Sala Mozart del seu poble natal, Calella. Al concert hi actuarà una llarga llista de convidats que s'han creuat al llarg de la seva carrera: Emili Baleriola, Max SunyerMònica GreenHoracio Fumeiro Francesc Rabassa, entre altres. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, cova del drac, calella, homenatge, lucky guri