El romanticisme més clàssic

La JOSB interpreta obres de Mendelssohn, Rossini i Beethoven al Paranimf de la UB

| 01/02/2016 a les 13:00h

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona està fent viatjar diversos programes simfònics per diversos espais de Barcelona. Sota la direcció de Carlos Checa, la cinquantena de joves músics que formen l'orquestra actuen aquest dilluns 1 de febrer dins el cicle de música de la UB (20 h). 
Foto: Nacho Roca  

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona ofereix una temporada de vuit concerts amb entrada lliure a diferents espais de la ciutat de Barcelona. El dia 25 d'octubre va tenir lloc el concert inaugural de l'orquestra al Foyer del Gran Teatre del Liceu, amb obres de Mozart i Beethoven sota la batuta del director titular Carlos Checa. El passat 20 de desembre els músics de la JOSB van deixar empremta a l'Auditori AXA de L'Illa Diagonal acompanyats de Josep Caballé Domenech, que va dirigir obres de Beethoven, Haydn i Schubert.  

La JOSB es presenta a l'emblemàtic Paranimf de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona aquest dilluns 1 de febrer a les 20 h, en el marc del  XXIX Cicle de Música a la UniversitatCarlos Checa ha treballat amb l'orquestra el programa titulat 'El Romanticisme més clàssic', que va des de l'Obertura per instruments de vent de Felix Mendelssohn fins a la Simfonia n. 2 en re major de Ludwig van Beethoven, passant per l'obertura d'El barber de Sevilla de Gioachino Rossini. El passat 31 de gener, la JOSB va interpretar el mateix repertori a la sala d'actes del Centre Cívic La Sedeta, on tornarà a actuar el proper 28 de febrer amb obres de Richard Strauss i Franz Schubert

Un nou projecte orquestral
La JOSB està integrada per una cinquantena de joves músics que des dels 16 anys poden gaudir d'una formació complementària de l'ensenyament musical i enfortir el seu aprenentatge com a instrumentistes a l'orquestra. Consta d'un equip de professors especialitzats, principalment convidats de l'OBC i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. És un projecte nou que pretén projectar valors socials i culturals, difondre la música per diferents espais i promocionar l'afició musical en la nostra societat. 
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, JOSB, Carlos Checa, Universitat de Barcelona