La Jamaica valenciana d'Auxili

Escolta un avançament del nou disc, titulat 'Instants cremant'

| 05/03/2016 a les 07:00h

El 10 de març Auxili traurà en descàrrega gratuïta Instants cremant (Propaganda pel Fet!) però abans de la data ja ha donat a conèixer algunes cançons, que recollim en aquesta notícia. 
Auxili. Foto: Xepo W.S.

Els valencians fan autocrítica en una de les cançons que ja han avançat, i és que "Donem la cara" fa referència al seu poble, Ontinyent. "Parlem de les coses bones i les coses roïnes, ja siga des del tema tèxtil de les noves imatges que presentem, fins al catolicisme que envolta totes les festes. A la tornada cantem 'condemnat a ser merut', en referència als de la Mera, que és el malnom que tenia la gent del poble", explica el baixista, Adrià Lin. I és que, segons puntualitza el músic, a la comarca de la Vall d'Albaida cada poble té el seu malnom. 



Els inicis d'Auxili es remunten als volts del 2010, quan van començar a fer provatures més ska en una maqueta titulada Existirem...? Anys més tard van debutar amb el disc Dolç atac (autoeditat, 2013), establerts en el reggae. En totes les gravacions han comptat amb la col·laboració del teclista Joan Marc Pérez (La Gossa Sorda), que ara, a més, s'incorporarà als directes de la banda, juntament amb el trombonista Miki Garcia. 

Aquest dijous 3 de març han presentat un nou videoclip, "L'ona" a través de les xarxes socials, abans de la publicació del disc, prevista per al 10 de març. Pel que fa a la presentació en directe, el 9 d'abril actuaran a Benimaclet, compartint escenari amb La Raíz i Zoo; del 15 al 17 d'abril seran a Madrid, presentant el treball amb La Raíz, i unes setmanes més tard arribaran al festival ViñaRock. 

Arxivat a: Enderrock, instant cremant, reggae, auxili