Homenatge a Joan Baptista Humet

S'ha presentat un disc solidari amb versions de Joan Manuel Serrat, Lluís Llach i Núria Feliu

| 14/04/2016 a les 14:59h

L'any 2008 va morir Joan Baptista Humet, i arran d'un concert-homenatge que es va celebrar el mateix any en record de l'artista, ara s'editarà A Joan Baptista Humet (Rama-Lama Music, 2016), un disc amb dues cançons inèdites del músic i diverses revisitacions d'artistes com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Núria Feliu.
Lluís Marrasé amb el disc a les mans. Foto: Juan Miguel Morales

Aquest dijous 14 d'abril sha presentat el disc A Joan Baptista Humet (Rama-Lama Music, 2016), on diversos artistes interpreten cançons del músic de Navarrés: Joan Manuel Serrat, Ana Belén, Lluís Llach, Víctor Manuel, Dyango, Moncho, Maria del Mar Bonet, Joan Isaac, Marina Rossell, Pegasus, Núria Feliu, Jordi Batiste i Joan Eloi Vila.

Aquesta idea naixia com a conseqüència del concert-homenatge que va tenir lloc al Sant Jordi Club de Barcelona a final de l'any 2008. L'activitsta cultural Lluís Marrasé, un dels responsables del concert i també del disc, ha afirmat que després de vuit anys creant el disc "han volgut mostrar l'essència del cantant, amb la senzillesa present".


Foto de família de l'acte de presentació. Foto: Juan Miguel Morales


Aquest emotiu record en forma d'àlbum també inclou dues cançons inèdites de Joan Baptista Humet. Una s'anomena "París, tardor de l'any 1973", que va quedar fora del disc Fulls (Columbia, 1973), i l'altra es titula "Carta sin remitente", que s'havia d'incloure a Solo bajé a comprar tabaco (Picap, 2004). Lluís Marrasé ha explicat que a l'ordinador de l'artista havien trobat més maquetes inèdites però de moment no es poden publicar. Des de l'associació cultural Amigos de Humet, també presents a l'acte de presentació del disc, han dit que en el seu moment ells van publicar quatre temes inèdits que estan penjats al seu web

Pel que fa als temes del disc, Lluís Marrasé va ser el responsable d'escollir les cançons que cada artista interpretaria. Núria Feliu recita "Fins que el silenci ve", i en l'acte ha recordat els moments en què coincidia amb Humet i ha afirmat emocionada que "ell feia lletres on hi ha teca". La barcelonina s'ha mostrat feliç d'haver pogut col·laborar al disc cantant "una d'aquelles lletres amb sensibilitat inspiradora". 

A Joan Baptista Humet té la intenció d'unir la música amb la solidaritat, ja que els beneficis que es recullin amb la venda de discos aniran destinats a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics (AFANOC).
Arxivat a: Enderrock, lluís llach, homenatge, joan baptista humet, joan manuel serrat, núria feliu