Les 10 anècdotes per a un gran concert

El cap de setmana de l'11 i 12 de juny arriba al quiosc l'Enderrock 250 amb el diari 'El Punt Avui'

| 09/06/2016 a les 07:00h

El concert del 14 de juny de 1991 al Palau Sant Jordi va reunir Sopa de Cabra, Sau, Sangtraït i Els Pets a dalt de l'escenari. Va ser una jornada llarga que es va viure intensament tant per part dels músics protagonistes com per part dels mànagers i de les altres persones involucrades en l’organització. 

Lluís Gavaldà (Els Pets) al concert del 1991. Foto: Diego Muñoz
 
La història també s’escriu recopilant les petites coses que van anar passant. Aquest és un recull de deu anècdotes significatives:
 
1. Ramon Muntaner, director del Centre de Promoció Musical de la Generalitat, Ressons, es va inventar el nombre exacte d’assistents al concert.
2. Després de les proves de so, Sopa de Cabra van marxar i van dir al mànager que ‘segurament’ tornarien per tocar.
3. Carles Sabater i Pep Sala (Sau) van conèixer els representants d’EMI, la multinacional que publicaria el seu següent disc.
4. Lluís Gavaldà (Els Pets) va cantar les tres primeres cançons amb la mandíbula paralitzada pels nervis.
5. Un tècnic de TV3 va decidir no gravar una part del concert d’Els Pets.
6. Lupe Villar (Sangtraït) va baixar de l’escenari plena de llàgrimes per l’emotivitat del moment.
7. Sopa de Cabra va haver de variar el repertori sobre la marxa per un error d’un backliner.
8. Al marge dels grups que hi van ser, altres bandes com Lax’n’Busto van triomfar quan es van projectar els seus clips.
9. L’endemà del concert, Ramon Muntaner es va endur una bronca del director general de promoció cultural perquè no hi havia cap senyera a l’escenari.
10. El concert va generar beneficis, que es van repartir entre els quatre grups i Ressons, l’organisme que l’havia organitzat.    

Aconsegueix l'especial Enderrock 250 + DVD amb el diari El Punt Avui
Aquests deu punts estan explicats més a fons al número especial d'Enderrock que es distribuirà aquest cap de setmana al quiosc amb El Punt Avui. Es tracta d'un monogràfic sobre el fenomen del 'rock català' coincidint amb els 25 anys d'una fita històrica: el gran concert celebrat el 14 de juny de 1991 a càrrec d'Els PetsSangtraïtSopa de Cabra i Sau. A més a més, la publicació repassa els 250 grups que van protagonitzar el fenomen i també els més de 500 discos que es van publicar. 

El número especial s’acompanya d’un DVD que inclou vuit cançons per reviure la intensitat d’aquella nit al Palau Sant Jordi. Les peces que inclou aquesta edició especial amb motiu del 25è aniversari del concert són “No he nascut per militar” i “Boig per tu” de Sau, “El sexo que me hace feliz“ i “L’Empordà” de Sopa de Cabra, “El senyor de les pedres” i “El vol de l’home ocell” de Sangtraït i “S’ha acabat” i “Tarragona m’esborrona” d'Els Pets. Una mostra del directe de les quatre grans bandes que es van convertir en la punta de llança del fenomen.
 
A més, el DVD també inclou el documental La gran nit del Sant Jordi, realitzat per Àlam Raja i Pere Pons, amb imatges d’arxiu del concert enregistrades per TV3 i entrevistes amb els artistes, membres de la indústria musical i públic. És una bona radiografia de la intensitat amb què es va viure aquell gran moment.

En trobareu tota la informació detallada al nou web 25rockcatala.cat.
Arxivat a: Enderrock, llista, sau, sangtraït, sopa de cabra, els pets, sant jordi, 25 rock català, 25 anys, rock català