L'agost és Sona9

Refresca't al quiosc amb l'especial Sona9 i el disc recopilatori dels seus protagonistes

| 01/08/2016 a les 07:00h

Com cada mes d'agost, la revista Enderrock se submergeix en el nou pop català amb els protagonistes del Sona9. Els guanyadors de l'edició 2015, Est Oest, són portada i amb el recent Fortuna (Lav Records, 2016) encaren el segon any de vida de la formació amb molta empenta. Des de Mallorca, Roig! ja tenen a punt el seu primer disc, de la mateixa manera que els santboians Coet. El XVI Sona9 està a l'ordre del dia i és per això que la revista inclou una presentació dels 12 classificats, 9 dels quals arribaran a les semifinals de l'Acústica, el MMVV i la Mercè. A més del pop, l'Enderrock 252 també se centra en el Concurs Sons de la Mediterrània amb una entrevista en profunditat a les guanyadores de l'edició passada, Roba Estesa, i una fitxa dels 4 finalistes d'enguany. A més, la revista inclou un disc recopilatori amb cançons dels seleccionats d'enguany i dels premiats del 2015. 
Foto de la portada: Noemí Elias

El Sona9 celebra la setzena edició com un eix fonamental per donar veu i promoció a artistes emergents d’arreu dels Països Catalans, impulsat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat.cat i Televisió de Catalunya, i de nou amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm. Els circuits professionals sovint no tenen espai per a les noves propostes, i engegar un projecte requereix molta energia i estructures que ajudin a difondre i compartir la música, per créixer i aprendre amb la pràctica dels directes.

El quintet vigatà Est Oest -Premi Sona9 2015- ha referemat el talent amb el debut Fortuna (Lav Records, 2016). Els illencs Roig! -Premi Joventut 2015- han enregistrat el seu primer disc, Souvenir (DiscMedi), en un estudi professional de Mallorca, mentre que Coet -Premi Èxit 2015- enlairaran la seva personalitat a Passi-ho bé (autoeditat, 2016), i tots dos es podran escoltar després de l'estiu. Des de Granollers, Lausana -Premi de Votació Popular 2015- prediquen un pop alternatiu que s'emmiralla en Two Door Dinema Club o La iaia.

L'aparador del nou pop

Amb una participació de 102 grups i solistes, el públic del Sona9 2015 ja ha escollit 4 dels 9 semifinalistes: Iuh, Paper de Plàstic, Miaú i Rúpits (Premi de la Votació Popular 2016). La revista presenta els 12 seleccionats, que a més podeu veure en una dotzena de videoclips realitzats pels alumnes del Centre Universitari de Disseny de Barcelona - BAU, gravats en directe a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

El compte enrere està activat i els nou finalistes, que es donaran a conèixer el 28 d'agost, actuaran a les semifinals a l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i la Mercè.



Del pop al folk: IX Concurs Sons
Si el Sona9 és l'aparador del pop, el Concurs Sons ho és del folk i la música d'arrel. Enderrock entrevista el sextet de Tarragona Roba Estesa -guanyadores del Concurs Sons 2015-, que ha publicat Descalces (Coopula Records), traçat per "dona, lluita i tradició". 

Criatures, Barcelona Ethnic Band, La Puça Diatònica i Saurí són els 4 finalistes de la IX edició que es disputaran el guardó el 6 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa. A l'espera de saber qui serà la nova cara del Concurs Sons, a la revista trobareu una presentació de cadascun d'ells. 

La banda sonora del concurs
El CD del Sona9 ja és un clàssic de l’estiu. La revista Enderrock 252 encarta un recopilatori que inclou els 12 seleccionats i una cançó de cadascun dels quatre premiats l’any passat: els guanyadors del concurs, Est OestRoig! amb un tema inèdit, i avançaments de Coet i Lausana. A més, hi ha les guanyadores del IX Concurs Sons, Roba Estesa, i els 4 grups finalistes del 2016.


Imatge de la portada del disc. Disseny: Manuel Cuyàs
Arxivat a: Enderrock, coet, roba estesa, est oest, agost, sona9, enderrock, revista, roig!