Entrevista

Neus Munté: «El meu primer concert va ser de Madonna i em va costar una burrada»

Publiquem la tercera entrevista de 'Les altres veus': sis dones de l'àmbit polític parlen de música

Carme Forcadell: «Al procés que viu Catalunya li posaria una òpera»

| 23/01/2017 a les 07:00h

Neus Munté
Neus Munté | Juan Miguel Morales
La música és omnipresent per a la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté. Al cotxe oficial, al gimnàs, planxant, quan surt a córrer i... a Palau. Té Spotify de pagament i coincideix amb les seves filles escoltant Ràdio Flaixbac.

M’esperava la bateria dels cantautors habituals a la llista de cançons preferides...
He tingut la sort de conèixer Lluís Llach, en sóc molt fan, però no m’he atrevit mai a dir-li ni a demanar-li que em signi cap disc, i això que en tinc molts. En canvi sí que li he demanat diverses signatures per als meus amics. És un mite.

Vas arribar a anar al mític concert amb Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït?
Sí, el recordo perfectament, el Rock Català m’ha agradat i m’agrada molt. Ara gaudeixo amb les meves filles bessones de 13 anys educant-les amb la música d’aquella època. I jo em reciclo amb el que elles escolten.

Hi ha alguna banda sonora vinculada a la teva època sindical a la UGT? Música protesta o relaxant per digerir les negociacions?
La música clàssica no em relaxa, la respecto i m’agrada. Per desconnectar m’agrada mogudeta. De l’etapa de la UGT recordo que circulaven discos de protesta amb missatges socials.



Has anat a concerts multitudinaris, tipus Madonna o Coldplay?
Justament el meu primer gran concert va ser de Madonna al Palau Sant Jordi, tenia 17 o 18 anys i me’l vaig pagar jo. Em va costar 4.000 pessetes de l’època (24 €) i era una burrada, molts calés. També he vist Hombres G, La Unión, Radio Futura o Víctor Manuel y Ana Belén a la Monumental.

Ets de ballar i cantar?
M’agrada molt cantar. Tinc una colla d’amigues i quan sopem acabem cantant des d’El Puma fins a Raffaella Carrà. Si passo per l’habitació de les meves filles i estan escoltant música, entro i em poso a ballar tot i que a les nenes els fa vergonya.

Quines dones t’agraden de l’actual escena musical?
N’hi ha moltes... Joana Serrat, Sílvia Pérez Cruz, que sentir-la cantar m’emociona, o Andrea Motis, que té un recorregut brutal.

Neus Munté. Foto: Juan Miguel Morales

Al míting final de campanya de Junts pel Sí vau aconseguir fer reaparèixer La Trinca però no va servir per aconseguir la majoria absoluta desitjada...
Hi vam quedar a prop, però no. Però no només teníem La Trinca per la seva cançó, hi havia un dels seus components, en Josep Maria Mainat, que va fer una campanya activa, atreia molta gent i tenia molta força.

Quina cançó dedicaries com a portaveu del Govern als periodistes que has d’aguantar cada dimarts a la roda de premsa?
“Companys, no és això”, de Lluís Llach. [riu] Respecto molt la seva feina, perquè vas aprenent a interpretar el paper de cadascú. Em sembla una tasca interessant, però no sé quant de temps seguiré pensant així.

Has descobert cap grup a partir de la teva addicció a les sèries?
Em fixo més en les bandes sonores de les pel·lícules. La darrera ha estat 100 metres; més enllà d’uns boníssims actors i de l’argument, la música és espectacular.

Neus Munté. Foto: Juan Miguel Morales

No t’has aprofitat mai de ser consellera per anar de franc a concerts com fem alguns periodistes? 
No, no... Tot i que el conseller de Cultura ens demana que anem a concerts, teatre i exposicions per donar-los visibilitat. Els darrers concerts han estat pel meu compte amb la família i passant per taquilla.

Escoltes música relaxant quan fas ioga?
Feia ioga quan anava al gimnàs i allà escoltava música de meditació. Ho he intentat a casa però no és el mateix perquè veig una cortina que està bruta o una cadira mal posada... Ho hauria de reprendre però tinc molt poc temps.

Detecto un misteriós equip de música al teu despatx. El fas servir?
No l’utilitzo, me l’he trobat. Dedueixo que prové de Quico Homs. La ràdio l’escolto via mòbil i segueixo rodes de premsa per la tele. Si vull escoltar música em poso Spotify sense auriculars per evitar el soroll que prové de la plaça de Sant Jaume.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, neus munté, política, entrevistes, dones

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.