Més ball diatònic!

Es presenta al CAT el llibre '50 partitures per a acordió diatònic vol. II', de Francesc Marimon

| 19/10/2016 a les 07:00h

El 1987, el Mètode d'acordió diatònic de Francesc Marimon va suposar tot un estímul per al coneixement i la interpretació d'aquest instrument als Països Catalans. Bona notícia: aquest dimecres 19 d'octubre es presenta el segon volum de 50 partitures per a acordió diatònic al CAT de Gràcia (21 h).


"Abans de tenir un repertori propi que soni convençut, s'han d'haver tocat melodies conegudes una vegada i una altra; s'ha d'haver après a tocar bé el que és més senzill". Així donava Francesc Marimon la benvinguda als lectors del primer volum de 50 partitures per a acordió diatònic, publicat el 2007 per la Generalitat dins la col·lecció Eines de Cultura Popular.

El nou volum, que edita el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, continua amb la metodologia de l'anterior i presenta 50 partitures més. Es tracta de músiques ballables vuitcentistes, classificades amb el número dels botons i comentades per a l'estudi progressiu de l'acordió diatònic. A més, s'acompanya de 2 CD amb les gravacions de tots els temes.

A la presentació d'aquest vespre hi assistiran l'autor del llibre, Francesc Marimon; el director del Centre Artesà Tradicionàrius, Jordi Fàbregas, i el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig. Se'n vendrà exemplars en col·laboració amb Tradillibreria, i tot seguit començarà la primera sessió de La Taverna del CAT d'aquesta tardor amb l'actuació de La Portàtil.FM, que actualment, a més de Francesc Marimon, formen el seu fill Marcel i Clara Ayats.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Francesc Marimon, acordió diatònic, partitures