Sons de la mediterrània

Coblístics desacoblats

El programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4' farà dos programes oberts al públic amb músics 'aventurers'

La cita és al CAT el 30 de març i el 20 d'abril

Jordi Molina, a Tradicionàrius a Ràdio 4

| 28/03/2017 a les 12:00h

Jordi Molina
Jordi Molina | Arxiu de l'artista
Avui no és estrany escoltar un flabiol fent jazz o una tenora distorsionada... però no sempre ha estat així. Per celebrar els 40 anys de Ràdio 4 i els 30 de Tradicionàrius, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 realitzarà dos programes oberts al públic amb instrumentistes que han obert nous camins de la cobla al més enllà. La cita és al CAT, el 30 de març i el 20 d'abril, de 19 a 20 h.

Instruments de la cobla que es llancen més enllà de la sardana, aventurant-se en els mons del jazz, l'experimentació contemporània o la música popular ballable. Aquestes aventures musicals, que als anys seixanta van ser fets puntuals sense gaire ressò, ara han adquirit una nova dimensió i una solidesa com mai abans havien tingut.
 
Al primer programa, el 30 de març, hi haurà com a convidats tres protagonistes actuals d'aquest moviment: Jordi Guixé (tenora), Esteve Molero (trombó i director) i Xavi Torrent (flabiol). El segon programa, el dia 20 d'abril, estarà dedicat als músics que als anys viutanta i noranta del segle passat van lluitar perquè l'escenari actual fos possible: Jordi León (flabiol i director) i Florenci Trullàs (trompeta). 

En aquesta segona sessió també hi participarà un músic cabdal en tota aquesta història, el tenorista Jordi Molina, que representa l'enllaç entre els dos moments històrics. La seva incansable labor de recerca i promoció, lligada a la seva vàlua com a instrumentista, han permès que moltes iniciatives i territoris sonors s'obrissin a noves propostes que fa uns anys eren impensables.
Especial: Concerts
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Florenci Trullàs, Tradicionàrius, Ràdio 4, Jordi Molina, Jordi Guixé, Esteve Molero, Xavi Torrent, Jordi León

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.