Aniversari

Quico Pi de la Serra fa 75 anys

El cantautor barceloní és un històric de la Cançó i el pioner del rock en català

Pi de la Serra va muntar el primer grup de música moderna en català, Els 4 Gats

Els Setze Jutges gairebé al complet

| 06/08/2017 a les 09:00h

Pi de la Serra en el debut d'Els Setze Jutges al Palau de la Música Catalana
Pi de la Serra en el debut d'Els Setze Jutges al Palau de la Música Catalana | Arxiu de l'artista
Nascut el 6 d'agost de 1942, Francesc Pi de la Serra avui fa 75 anys. L’entrada de Francesc Pi de la Serra a Els Setze Jutges va ser una gran notícia pel col·lectiu. D’una banda, es donava continuïtat al projecte amb la incorporació d’una persona jove –ell és el primer jutge nascut després de la Guerra del 36– i de l’altra, es guanyava en qualitat artística, ja que els coneixements musicals del nou jutge eren molt importants.

Diu la llegenda que Pi de la Serra va anar a escoltar un concert d’Els Setze Jutges i que després els va renyar perquè no acompanyaven bé les cançons. Aleshores, Miquel Porter i Moix el va convidar a tocar la guitarra. Així, durant un temps, el barceloní va ser guitarrista de Porter i d’altres artistes com Pare Ladislau d’Easo, fins que un bon dia va decidir cantar ell també les seves pròpies cançons. Al cap de poc, va ampliar el ventall muntant el primer grup de música moderna en català: Els 4 Gats.



Pi de la Serra té una gran reputació internacional i entre els seus amics hi ha reconeguts cantautors de tot el món, alguns dels quals reconeixen la influència del cantant de la capital catalana en la seva obra. Els darrers anys ha simultanejat les seves actuacions amb feines als mitjans de comunicació. Des del 1993 dirigeix i presenta el programa radiofònic T'agrada el blues? a les emissores de la CCMA i cada setmana estrena un blues en primícia per als seus oients.

Especial: Aniversaris
Arxivat a: Enderrock, blues, pi de la serra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.