actualitat

Itaca Band demana diàleg amb els col·lectius feministes

La banda de Montcada i Reixac assegura que "no hi ha hagut mai cap denúncia formal presentada en contra de cap membre del grup"

Una quinzena d'entitats socials i polítiques han assenyalat el cantant del grup com a presumpte agressor masclista

Un boicot feminista obliga a suspendre el concert d'Itaca Band a les Festes de Sants

| 23/08/2017 a les 16:10h

Itaca Band i alguns músics convidats després d'aturar el concert a la primera cançó
Itaca Band i alguns músics convidats després d'aturar el concert a la primera cançó | Xavier Mercadé

Itaca Band ha publicat aquesta tarda un comunicat en resposta als fets succeïts ahir a la nit, quan el boicot del col·lectiu La Trama Feminista de Sants, que acusa el cantant del grup d'una presumpta agressió masclista, va obligar a suspendre el concert que la banda havia de fer en el marc de la Festa Major de Sants, a Barcelona.

A l'escrit, els de Montcada i Reixac asseguren que "fa més d'un any ens va sorprendre rebre l'acusació d'agressors" i que tot plegat és "una de les situacions més complicades de la nostra carrera". 

La formació també aclareix que no hi ha hagut "cap denúncia formal presentada en contra de cap membre del grup". A més, expliquen que han fet formacions després de rebre "peticions d’alguns col·lectius que ens proposaven treballar al voltant de la nostra masculinitat".

Itaca Band asseguren en el seu post a les xarxes socials que estan oberts al diàleg per tal que s'acabi el boicot que estan rebent. 

A continuació podeu llegir el comunicat sencer:

Arxivat a: Enderrock, itaca band, boicot, col·lectiu feminista, Itaca Band, Festes de Sants

COMENTARIS

De què se'ls acusa realment?

Anònima, 23/08/2017 a les 17:03

No sóc seguidora del grup, però de quina "agressió masclista" s'està parlant?

Si es refereixen a una violació o intent d'abús sexual o bé una baralla notable amb una dona, recolzaria el boicot.

Ara bé, si en algun moment de tensió o nervis es va empentar o es va dir alguna cosa malsonant a una persona de gènere femení per casualitat (que hagués pogut ser un home perfectament i els fets haguessin estat els mateixos) ho trobo massa exagerat.

Que s'expliqui el col.lectiu responsable del boicot perquè crec que els seguidors de la banda també tenen dret a saber si els seus ídols han infringit la llei o si se'ls està acusant injustament d'uns mals menors.

que cadascú jutgi

Marià, 24/08/2017 a les 13:24

aquí la història i les suposades agressions, Enderrock faria bé d'incorporar-ho, tal i com ha incorporat el comunicat de la banda:



FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.