Estrena

El nou disc de Sau ja té data d'estrena

'Una nit al teatre' és un disc doble en directe, gravat l'any 1995

Surt a la venda el dia 4 de novembre

Pep Sala anuncia un disc en directe de Sau per Nadal

| 06/10/2017 a les 10:38h

Sau
Sau | Arxiu Enderrock
El dia del 25è aniversari del Concert de mitjanit (EMI Odeon, 1992) de Sau, Pep Sala va anunciar que sortiria un nou disc del grup. Ara ja té data: Una nit al teatre (L'Indi Music, 2017) es publicarà el proper 4 de novembre. Es tracta d'un disc doble en directe, enregistrat a l'Espai de Barcelona l'any 1995, durant la gira de Sau amb el mateix nom.
 
La gira va ser especial perquè, per primera vegada, el grup s'allunyava dels grans escenaris en pavellons i places i buscava la proximitat del teatre. Van adoptar un format més acústic i van deixar de banda alguns dels grans hits
 
En un principi havien de ser dos únics concerts, però l’èxit de l’espectacle va superar totes les expectatives i, finalment, el grup va fer-hi estada durant tres setmanes. Actuaven de dijous a diumenge, amb entrades esgotades. Poc temps després, l'espectacle va fer gira amb èxit per diversos teatres de Catalunya. 
 
La gravació que inclou el disc és una troballa fruit de la casualitat. Feia molts anys que estava guardada i oblidada i, quan es va retrobar, la sorpresa va ser la bona qualitat del directe. 
 
La teatral escenografia del concert representava un escenari sense muntar. Començava completament desendollat per, de mica en mica, passar d’un concert acústic a un concert elèctric. Els instruments anaven apareixent a mesura que avançava la nit. Jugaven amb llums i ombres, diàlegs humorístics i moments insòlits, com quan Gerry Duffy demanava cantar una cançó i Pep SalaCarles Sabater començaven a tocar percussions i bateria. 
 
Pep Sala i Joan Antonell han fet les mescles del disc durant els mesos de gener i febrer del 2017. Han escollit les millors interpretacions dels dos dies que hi ha gravades i les han mesclat sense regravacions i reparacions habituals en els discos en directe. La intenció era mantenir la fidelitat del concert del 1995. D'aquesta manera, l’ordre de les cançons del disc és el mateix que en directe, i té el privilegi de portar temes com “Pertànyer a algun lloc”, “Sense estil”, “Poemes i promeses” tocats de manera molt diferent del disc. L'àlbum està format per vint temes en total.
 
L'edició del CD coincideix amb la commemoració dels 30 anys de Sau. El pròxim 31 d’octubre es compleixen 30 anys del primer concert oficial del grup a Les Tallades de Vilanova de Sau.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, sau, pep sala, Sau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.