festes nadalenques

9 clips de Nadal i una curiositat

Un bon grapat de formacions dels Països Catalans han estrenat cançons per celebrar les festes

| 18/12/2017 a les 11:06h

Ebri Knight
Ebri Knight | Arnau Carbonell
S'acosta el Nadal i amb el fred arriben també les cançons de temporada per celebrar les festes. Enguany, un bon grapat de músics han enregistrat temes especials per a l'època de l'any que tot just comença, i a l'EDR en recopilem alguns.

Des del sud, les raperes Tesa i Pupil·les uneixen forces amb Ebri Knight per signar "La cançó de l’hivern", un tema potent i divertit que barreja rap, al més pur estil surf-rock, amb la defensa de signes d’identitat del País Valencià com ara la paella de carxofa o els paisatges d’hivern de les comarques centrals valencianes. La cançó anuncia la tretzena edició del Festivern, i és que la cita reunirà a Tavernes de la Valldigna 40 grups de música per celebrar el Cap d’Any. És només una de les cites que marcaran els concerts nadalencs de les properes setmanes.



Per als més petits, els autors de la col·lecció de llibres infantils L'Agus i els monstres han decidit acompanyar la seva darrera entrega amb dues composicions musicals: "Per Nadal" i "Tot junts aquí", amb música de Pep Rius (Companyia Elèctrica Dharma, Raydibaum) i lletra de Jaume Copons (Pep i Meva), acompanyats de dos videoclips realitzats per Pol Fuentes.





També amb els nens com a protagonistes, Maria Jacobs estrena el clip de "M'agrada tant fer-te feliç":



Altres artistes que recullen l'esperit nadalenc als seus últims temes són Raül Bonilla amb "Nadal":



Anaïs Vila amb "Aquest Nadal":



Pele McLeod amb "Nadal per sempre (amb tu)":



Raül Benéitez amb "El cel d'aquesta porta":



I Pep Lladó i Carme Canela amb "Allà on vagis trobis niu":



Per acabar, una curiositat: enguany, la ciència ha resolt quins són els ingredients de la cançó nadalenca perfecta. El grup de centres comercials britànics Intu ha encarregat un estudi a diversos científics, musicòlegs i artistes que han creat de manera ben calculada la cançó de Nadal "més feliç" de la història. El resultat es va estrenar fa uns dies a Youtube i porta per títol "Love’s not just for Christmas", que barreja les 200 composicions amb més èxit de tots els temps:

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, nadal, Ebri Knight, Pupil·les, Tesa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.