obituari

Mor Enric Banyuls, d'Al Tall

Des del 1993 que el músic de Corbera tocava amb la formació valenciana

Cançons per una revolta: «Cant de maulets»

| 16/01/2018 a les 13:40h

Enric Banyuls d'Al Tall
Enric Banyuls d'Al Tall | Xavier Mercadé
Aquest matí el cantautor Pau Alabajos anunciava des de la seva pàgina de Facebook i perfil de Twitter la mort d'Enric Banyuls. Natural de Corbera, el músic va entrar a formar part de la banda de música tradicional valenciana Al Tall l'any 1993, on tocava la guitarra i també cantava.
  Europ eu! (PDI, 1994) va ser el primer disc que va enregistrar amb la formació, un treball que arribava després de sis anys sense editar cap llarga durada amb un repertori que recorda la història dels emigrants valencians (i europeus) que van fugir cap a Algèria a principi del segle XX, i el retorn dels seus fills a Alacant.

Al Tall es van acomiadar dels escenaris el 18 d'octubre del 2013, després de 39 anys d'activitat musical, en un concert al Palau de Congressos de la ciutat de València. Quatre anys després del seu comiat, ara ens acomiadem de Banyuls.

Precisament, la malaltia va impedir Banyuls completar la gira de comiat d'Al Tall. Ho recorda Miquel Gil, també antic component de la banda valenciana però que només va coincidir amb Banyuls en comptades ocasions: "l'Enric va entrar a Al Tall quan jo vaig marxar i a la darrera gira, em va tocar substituir-lo perquè ja estava malalt. Era un gran músic, un gran cantador i un gran pintor. El contacte que he tingut amb ell sempre ha sigut molt agradable. Era un home honest i una bona persona però fa cosa dir-ho perquè sona massa a tòpic."
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Al Tall, Enric Banyuls, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.