Actualitat

Joan Reig: «Soc un maníac de la rima, és la vaselina de les cançons»

El bateria d'Els Pets prepara un nou disc en solitari

El disc sortirà a l'abril, i ha impulsat una campanya de micromecenatge per finançar-lo

Els discos d'aquest 2018 (tercera part)

| 02/02/2018 a les 10:00h

Reig prepara un nou disc en solitari
Reig prepara un nou disc en solitari | Pixelmoreno
Ja fa uns quatre anys que el bateria Joan Reig combina Els Pets amb altres projectes: el surf instrumental de Tàrraco Surfers, clàssics del rock i la cançó catalana amb Refugi... Ara prepara un projecte de nom i cognom, amb l'experiència dels concerts de petit format que ha anat fent a Refugi amb el guitarrista Sergi Esteve. "Com que amb Els Pets ens hem pres un temps de relax, jo vaig tocant i ara trauré un disc com a Joan Reig perquè la gent es recordi de mi", diu rient el músic de Constantí.

A l'espera de nou disc d'Els Pets de cara a la tardor, a principi d'abril Joan Reig publicarà un LP de 10 polzades editat per RGB Suports, és a dir, sis cançons en format de vinil que també es podran adquirir en digital. És per això que ha engegat un Verkami per fer possible el projecte, i s'hi pot participar fins al 9 de febrer.

Des de fa temps Reig enregistra temes propis i versions a Amanita Estudi, el local d'Els Pets que el seu nebot Sergi Sabaté ha transformat en estudi de gravació. També ha gravat algunes cançons a Sputnik Recording Studio, de Pemi Rovirosa (guitarrista de Lax'n'Busto), que juntament amb el bateria de Lax, Jimmy Piñol, han participat a l'estudi i l'acompanyaran també en directe.



Un cop ja tenia uns quants temes enregistrats, Joan Reig s'ho va mirar amb perspectiva: "Vaig veure que hi havia sis cançons que tenien una certa coherència, estètica i musical, i les vaig voler agrupar".

El tarragoní presentarà cançons de nova creació, però com a gran melòman també li agrada molt fer revisitacions. Curós amb les adaptacions, aclareix: "Soc un maníac de la rima, crec que és la vaselina de les cançons". En aquest sentit, el disc contindrà una versió de Bob Dylan (a partir d'un tema ja revisitat per al projecte Els Miralls de Dylan de Gerard Quintana i Jordi Batiste), una actualització de "No et puc acompanyar" d'Els 4 Gats, i fins i tot i una versió pròpia de "Reprenc el vol", un tema de l'últim disc d'Els Pets, L'àrea petita (RGB Suports, 2013), un experiment fruit d'una xerrada amb TEDtalk a Reus el 2013.

El nom no fa la cosa, o sí
"M'agrada el modernisme aborigen, les portades dels discos de pop català dels anys seixanta", revela Reig. És per això que gràficament la portada de l'LP no tindrà títol, sinó que hi apareixeran els noms de totes les cançons. Ara bé, per al format digital sí que n'hi haurà, i tot apunta que serà "La culpa", cançó de la qual està preparant un videoclip.
Arxivat a: Enderrock, joan reig, nou disc, els pets

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.