ACTUALITAT

Els Mossos adverteixen a Igualada que cantar en grups de més de 20 persones ha d'estar autoritzat

Un grup de músics i veïns interpreten cada dia "El cant dels ocells" en record dels presos polítics

Una assistent a les cantades explica que l'avís dels Mossos d'Esquadra es va produir "sense agressivitat"

| 10/04/2018 a les 19:33h

Cartell durant una de les cantades del \'Cant dels ocells\'
Cartell durant una de les cantades del "Cant dels ocells" | Elisabet Farrés
"El cant dels ocells" ha regirat Igualada de dalt a baix. Des del 10 de novembre, diverses persones –músics i veïns– acudeixen cada dia al carrer de Sant Magí per cantar la cançó com a prec per l'alliberament dels presos polítics catalans.

Divendres passat, un dels assistents va rebre una trucada dels Mossos d'Esquadra avisant el grup de músics que havien de registrar aquest tipus d'actes perquè les forces de seguretat en tinguessin constància. Ahir a la nit, després de l'habitual interpretació de la cançó, els ho van tornar a recordar.

Elisabet Farrés, assistent freqüent a les cantades del "Cant dels ocells" a Igualada, explica que "els Mossos d'Esquadra van esperar que s'acabés l'acte i ens van dir que com més aviat millor omplíssim la sol·licitud per poder-ho fer de manera legal". 

La resposta del CDR IGD – Conca d'Òdena va ser la convocatòria d'una concentració avui dimarts 10 d'abril a les 20.30 h davant el cinema Kursaal d'Igualada, sota el lema "Cantar no és delicte".
Tot i que el CDR de la zona ha estat contundent amb l'avís dels Mossos d'Esquadra durant la cantada, Farrés insisteix: "Ens ho van posar fàcil perquè es pogués legalitzar" i que l'acció dels Mossos va ser "sense agressivitat, ja que semblava que ells no volien enfrontaments".
Farrés afegeix que aquest acte, que porten prop de mig any realitzant cada dia, és "un acte molt simbòlic i neutre, que pretén que l'empresonament dels presos polítics no es converteixi en un fet normal i invisibilitzat; volem mostrar que no hi estem d'acord, però sense crear confrontacions", però que "el que passi avui, ja es veurà".

La concentració "Cantar no és delicte", convocada pel CDR IGD – Conca d'Òdena, coincideix amb una altra manifestació a les 20 h a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada com a protesta per les detencions a membres de CDR que s'han produït durant el dia d'avui.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, cant dels ocells, igualada

COMENTARIS

Tota la raó

Lletrat, 11/04/2018 a les 08:29

Si abans de redactar notícies amb to alarmista algú es molestés en llegir la Llei Orgànica 9/83 que regula el dret de reunió comprovaríeu que no cal autorització!!! Només s'ha de fer una comunicació quan es reuneixen més de 20 persones a la via pública. Aixó és així des del 1983 i sembla que ara algú s'escandalitza

Rebel·lió, sedició, i malversació.

Galaxia Gnawa , 11/04/2018 a les 08:38

Estic fent unes quantes cançons que volen ser testimoni del moment que vivim. Sense por a la presó, fent tot el contrari del que volen els fills del dictador. Si algú vol participar, musics, tècnics, poetes, atletes...ho tiraria endevant. 669118744,Oriol



decadencia democratica espanola

Anònim, 11/04/2018 a les 10:28

Com espanya ha caigut tant avall. Com pot ser k espanya actui tant antidemocraticament i ningú dels 38 milions espanyols es pregunti com potser k passi això. Que passa a espanya?això es una democràcia?

espanya es una democracia?

Anònim, 11/04/2018 a les 10:31

Crec que s'hauria de parlar menys de procés i més del que estan fent les institucions espanyoles ( govern justícia). Això es democràcia?. A nivell tot espanya si pot ser perquè això afecta tots.

Sempre endavant

Pilu, 11/04/2018 a les 11:41

Es terrible, vaig viure el final dels anys 60 estudiant a BCN
Ara és pitjor pués ens diuen i Europa so creu que estem en democràcia.
Quina mentida!

Cada cop més vigilats

Anna CP, 11/04/2018 a les 19:47

Trobo correcte que els mossos els hi hagin advertit, i a més , despres de la seva actuació
Siguem una mica empàtica, vers a la policia autonòmica , perquè ells, no ho oblidem, no depenen totalment de Catalunya, sinó, de Ñ.
Si només cal avisar, doncs res, s avisa i tots contents, els cantaires, i la “ injustícia .
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS
VISCA LA REPUBLICA CAT

A mes barris

Anònim, 12/04/2018 a les 07:15

Bona idea la de canta a mes puestos es tendría que pacificamen seria molt maco

I les cassolades?

lector_333, 12/04/2018 a les 10:40

Aviat haurem de demanar permís per fer cassolades ... El més joves al·lucineu, però els més grans també, doncs això comença a ser com a mitjans dels anys 70. De fet, en algunes coses, estem pitjor ara!

Guiris

Anònim, 13/04/2018 a les 17:45

Doncs que comencin amb els grups de guiris que van amb més de 20 i sense guia....

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.