estrena

Germà Negre torna amb més crítica política: estrenem «La vaca de la mala llet»

El segon avançament del nou disc dels banyolins posa rumba als versos de Pere Quart

| 18/04/2018 a les 13:15h

Germà Negre
Germà Negre | Arxiu grup
La poesia de Pere Quart agafa ritme amb l'estrena de la nova cançó de Germà Negre que avui estrenem des d'Enderrock.cat. "La vaca de la mala llet" és el segon avançament del nou àlbum del grup de Banyoles, que es titularà Molt de porc i poca salsitxa (Halley Records, 2018) i que es publica aquest 23 d'abril.

El tema pren els versos del poema "La vaca suïssa" que el poeta Pere Quart va dedicar a Joan Maragall, i que els banyolins consideren que ara està més d'actualitat que mai. Germà Negre explica que la metàfora de la vaca continua estant al dia "perquè en el pla social i polític estem vivint un rebombori molt seriós", que fa enfadar els membres de la banda. Tot i això, el grup aclareix que "la mala llet de la vaca es podria confondre amb violència i no ho és per res", sinó que es tracta d'una vaca "que guanya personalitat". 



El grup confessa que sempre els ha agradat afegir poemes al seu repertori, i que quan van trobar-se amb "La vaca suïssa" de Pere Quart hi van notar molta musicalitat i melodia. La cançó que estrenem segueix amb la tònica festiva del disc. El nom de l'àlbum, Molt de porc i poca salsitxa, prové d'una dita popular de les comarques gironines. L'àlbum es titula així perquè volen descriure "la sensació que a nivell de país hem viscut des de molts punts de vista: hem donat molt i hem rebut molt poc". Autocrítics, el nom del disc reflecteix molt bé la postura la banda.
Arxivat a: Enderrock, estrenes, esrenes, -O, Germà Negre, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.