la tria

Elisenda Carod: «Podria escriure la meva vida a través de la banda sonora de Blaumut»

Artistes com Alicia Keys, Matt Simmons o Amy Winehouse formen part de les predileccions musicals de la periodista

Jordi Borràs: «L'1 d'octubre van passar tantes coses, que mereixeria un disc doble sencer»

| 22/05/2018 a les 20:10h

Elisenda Carod
Elisenda Carod | Minoria Absoluta

Li fem triar 10 cançons i no pot evitar escollir-ne més de 15. La periodista Elisenda Carod vola per les ones radiofòniques oferint humor als seguidors de La segona hora de Rac1 i del Fricandó matiner de Rac105. Inquieta i plena d'energia, Carod també s'ha infiltrat en l'espectre televisiu per aparèixer al programa Està passant de TV3.

Tot i que desprèn humor per tots costats, Elisenda Carod també pot arribar a sentir nostàlgia. Com quan, per exemple, recorda orgullosa la seva època treballant amb Blaumut i tota la complicitat que hi havia. Quins altres grups tenen un lloc inamovible a la playlist vital de la periodista?



1. Cançó que escoltis per afrontar llevar-te d’hora per anar a treballar.

"Make it Mine", de Jason Mraz.


"Aquesta cançó em desperta físicament i emocionalment. Em sembla d’un optimisme que fa olor d'estiu, de plans per fer, de sol. M’evoca ganes d’activitat relaxada i d'estar amb la gent que m’estimo, és per això que quan em desperto intento impregnar-me d’aquesta sensació a través de la música. Si em desperto de mal humor mai no poso música."

2. Cançó que et remeti a l'època en què treballaves amb Blaumut.
"Vuit", de Blaumut.


"Com a número màgic, defineix la màgia que hi ha entre Blaumut i jo. Va ser una de les experiències més gratificants, en el pla humà i personal, que he tingut mai. Va ser molt enriquidor treballar amb una gent tan humana i tan màgica. La nostra amistat perdura encara ara de manera molt especial. Vaig entrar a treballar amb cinc músics i vaig fer amics molt importants. Ara són part de mi com ho és la seva música, que m’acompanya cada dia. De fet podria escriure la meva vida a través de la seva banda sonora, almenys els darrers quatre anys."

3. Cançó que descrigui la teva relació amb el Fricandó matiner.
"Catch and Release", de Matt Simmons


"Matt Simmons és un artista que sonava quan vaig començar amb el programa i encara ho fa de tant en tant. Aquesta cançó també simbolitza tots els canvis que he viscut amb el programa. Sembla que ell i jo ens fem grans i madurem en camins paral·lels."


4. Cançó del grup Caritat Humana del teu company Jair Domínguez que més descrigui la vostra relació.
"Foc al tribunal", de Caritat Humana.


"En Jair és foc i jo també, tot i que junts som com gasolina i aire. És una bomba d’energia que t’ho riu tot, et fa suport en tot. És un company molt generós, sempre ofereix un consell i ajut emocional quan se li demana. Tenir en Jair a l’equip és per mi ser a casa, i amb el projecte tan gros amb què em vaig trobar, poder tenir un raconet de pau quan encara no coneixia ningú ni cap dinàmica va ser un foc calmat molt reconfortant."


5. Cançó que descrigui la teva situació professional actual.
"Proud Mary", de Tina Turner.


"Un viatge, una muntanya russa trepidant, canviant, amb canvis de ritme espectaculars però amb un magnetisme increïble. És un moment dolç, esgotador però dolç. Estic vivint aquesta etapa amb tota la consciència possible i poques hores de son."


6. Cançó que et transporti a la millor entrevista que has fet mai a un músic o a un grup musical.
"Superwoman", d'Alicia Keys


"És simplement espectacular, la seva música i ella. De fet, la sintonia amb ella va ser tan espectacular que després d’entrevistar-la al matí em van trucar a la tarda de la seva discogràfica i em van demanar que substituís l'speaker que venia de Madrid. Alicia Keys en persona va demanar que fos jo qui li fes de speaker i traductora en un concert de petit format a Barcelona. Ser entre bambolines concentrant-te com a part de l’staff d’Alicia Keys, no té preu."


7. Cançó  amb la qual et faries 'autoteràpia' si participessis a la teva Consultoria Musical de La segona hora.
"Glycerine", de Bush


"Segurament necessitaria teràpia per respirar i aturar-me una estona. M’autoreceptaria 'Glycerine', de Bush. És una cançó que em transporta als meus setze anys, quan tot estava per fer i per triar. Recentment cobra un nou significat, ja que encapçala la playlist conjunta amb la meva parella i ara també simbolitza ser 'a casa'."


8. Cançó amb la millor veu que hagis sentit.
"Valerie", d'Amy Winehouse.


"És extraordinària (en segona posició escolliria Adele, em fascina la cançó 'Hometown Glory'), Amy em sembla tan extraordinària que és incomparable. És un talent espectacular. Hi ha moltes veus espectaculars però Amy destil·lava sentit de l’humor, intel·ligència i tragèdia... Nina Simone, Beyoncé, Al Green, Whitney… la llista és interminable…Recentment Zaz, una veu molt personal que em fascina."


9. Cançó de la teva vida.
"Linoleum", de NoFX.
"Space Oddity", de David Bowie.
"Black Eyed Boy", de Texas.


"És una pregunta impossible de respondre, per mi la música és bàsica per definir la meva vida i no puc definir-la amb una sola cançó o un sol estat d’ànim. 
Des de 'Linoleum' de NoFX fins a 'Space Oddity' de David Bowie, passant per Adele ('Hometown Glory'), Cranberries ('No Need to Argue'), Texas ('Black Eyed Boy'), Zaz ('Si jamais j’ai oublié'), 'Halo' de Beyoncé, 'Esquimals' de Blaumut…".

10. Cançó que si et dediquessis a la música creus que hauries escrit perquè t'hi sents molt identificada.
"Simplement", de Blaumut.
"Talk Show on Mute", d'Incubus.


"Qualsevol lletra de Blaumut. M’identifico totalment amb les imatges poètiques i deslligades que sol utilitzar en Xavi. Suposo que és per això que actualment som grans amics, perquè tenim una similitud extraordinària. Adele, però, també reflecteix força els meus estats d’ànim. De Blaumut, la cançó 'Simplement' em sembla una definició perfecte de l’amor consolidat que jo podria signar sense problema. També ho és 'Talk Shows on Mute' d'Incubus, que defineix l’amor com un verb (pel fet que love no és només amor, és estimar en moviment, en present continu) i crec que hauria pogut ser obra meva si tingués el seu mateix talent."

Elisenda Carod demana poder dir un últim artista per acabar amb la seva sessió musical: Asaf Avidan: "És una nova veu que he conegut fa poc. Em té al·lucinada el seu vibrato i friso per poder veure'l en concert aviat! Em reflipa. Podem incloure-ho?".

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, llista, Adele, Amy Winehouse, Incubus, Caritat Humana, Tina Turner, Jason Mraz, Matt Simmons, Blaumut, Alicia Keys, Bush, La Tria, Elisenda Carod

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.