festivals

Kepa Junkera, Lídia Pujol i Pau Riba són alguns dels noms propis del Desfolca't 2018

La XXVII edició del Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf se celebrarà del 29 de juny a l'1 de juliol

| 30/05/2018 a les 18:00h

Kepa Junkera
Kepa Junkera | Igotz Ziarreta
La música popular i tradicional també té un espai en el gran ventall de festivals de música que arriben amb l'entrada de la calor. El Desfolca't celebrarà els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol la 27a edició a Calaf, i ho farà amb un cartell ple de grups de renom. Alguns dels artistes que hi participaran són Kepa Junkera, Lídia Pujol, Pau Riba i Pony Pisador, entre molts altres. 

Com a aperitiu d'aquests caps de cartell, el torn de Vent Endins arribarà el divendres 29 en un concert on tocaran el bo i millor del seu pop rural, i Lídia Pujol encetarà la tarda del dissabte 30 amb una actuació a l'espai dedicat als cantautors. En la mateixa sintonia, Pau Riba interpretarà el seu nou espectacle, Pau-Sol, i el grup Duetu oferirà una sessió de ball tradicional popular a la plaça de les Eres. 

El mateix dissabte el basc Kepa Junkera serà l'encarregat de llançar el tret de sortida als concerts nocturns de la plaça Gran amb la presentació del seu últim àlbum, Fok (Satélite K, 2017), que va rebre el guardó de millor disc de folk de l'any per la crítica dels Premis Enderrock 2018. Inaugurarà la plaça Gran de la mà de la banda irlandesa Moxie, que visitarà per primer cop Catalunya en el marc del Desfolca't per mostrar com sona el seu folk neoirlandès. Després del concert, a les 00 h el conjunt que haurà posat la veu al concert de JunkeraBallaveu, oferirà un ball tradicional a la plaça de les Eres.

La resta de concerts es realitzaran en botigues històriques de la mateixa plaça, com ara La Viu Viu a La Bodega o de Pony Pisador a la merceria-perfumeria Cal Garriga. Després, la festa es traslladarà a la plaça del Ravalet, on es podrà gaudir del directe de Joan Garriga i El Mariatxi Galàctic i de les sessions de PD Belda i DJ Mussol.

El diumenge 1 de juliol, i per concloure el Desfolca't 2018, Calaf es despertarà amb una sessió matinal de cultura popular amb gegants, diables i colles bastoneres, i amb un vermut glosat organitzat per Cor de Carxofa.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, folk, Pony Pisador, Desfolca't, festivals, Kepa Junkera, Calaf

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.