actualitat

Vaquer, la vida després de guanyar l'Ona Musicat 2018

El proper 29 de juny presentarà a l'Espai Focal Casa Planas de Palma el seu nou EP, de títol homònim

| 12/06/2018 a les 19:00h

Vaquer
Vaquer | Arxiu de l'artista
El quintet mallorquí Vaquer va ser un dels grups seleccionats per la fase preliminar de l'edició del Sona9 2017, la primera vegada que aquest organitzava una nit de concerts a Palma. El seu pas pel concurs, però, ja queda lluny, i el present immediat els condecora com a actuals guanyadors del concurs organitzat per la ràdio Ona Mediterrània, Ona Musicat 2018. La final la van disputar a Palma vers les bandes Mareselva Huggkake el 8 de juny.

Són unes setmanes molt entretingudes per al quintet palmesà, ja que el proper 29 de juny presentaran oficialment el seu nou EP, Vaquer (autoeditat, 2018), a l'Espai Focal de Casa Planas, enregistat i produït per Xisco Albéniz (La Búsqueda) als seus estudis Ziggurat. 



Daniel Albero, guitarrista del grup, comenta de la primera referència que és un EP "fet amb molta calma i del qual estam molt satistets, sobretot amb la implicació del grup i dels col·laboradors que hi han participat, tant Miquel Puigserver (Misery Strings) al theremin com Elisabetta Monacelli, que ens ha gravat el violoncel, o el mateix Xisco Albéniz a la producció". Pato Conde, músic i il·lustrador, ha estat l'encarregat del disseny i l'artwork, en una portada on apareix la imatge d'un boxejador: "Va ser el mateix Pato qui ens va suggerir aquesta idea, que va bastant amb la nostra filosofia i actitud de seguir lluitant dia a dia pel que vols".

Vaquer és el llinatge del compositor del grup, Jorge Vaquer, i també denomina un ofici tradicional de la pagesia mallorquina. La música del grup viatja entre dues Mallorques, el folk i els elements acústics d'una Mallorca més antiga i propera a la naturalesa. Si troba la calma de, per exemple, una cala deserta, però també els elements de l'indie-rock que et transporten a la idea d'una Mallorca més urbana, més semblant al col·lapse per tota la invasió turística que viu l'illa.

L'evolució de les seves cançons, que han passat d'un folk fronterer a la comunió d'estils d'avui en dia, es veu reflectida en aquest nou EP i, segurament, a la propera referència del grup que gravarà després de l'estiu als Estudis Can Puc, com a resultat del primer premi de l'Ona Musicat 2018. A part del concert del 29 de juny a Casa Planas, aquest estiu el grup també actuarà al proper Mobofest de Sant Joan el 18 d'agost. Albero conclou que el concert del Mobofest "és una de les recompenses d'haver guanyat el concurs, per la qual cosa estam molt agraïts".

Vaquer. Foto: Arxiu de l'artista

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Vaquer, EDR Balears, Ona Muiscat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.