Festivals

Les 8 claus del Mercat de Música Viva de Vic

Els concerts de la plaça Major i El Sucre, els invencibles off o els concerts de Guillamino, Joan Colomo i Joan Miquel Oliver, entre els imperdibles de la 30a edició

El Mercat de Música Viva de Vic està de celebració: arriba la 30a edició

| 12/09/2018 a les 14:30h

Joan Miquel Oliver
Joan Miquel Oliver
La capital osonenca dona la benvinguda al nou curs musical amb una cita que serà històrica.
Coincidint amb la trentena edició, el Mercat s’inaugurarà amb un concert col·lectiu de músics que han passat per Vic al llarg de tots aquests anys. A més, serà una de les mostres més paritàries pel que fa al gènere respecte a altres cartells musicals, i també en el pla estilístic, amb una amalgama sonora apta per a tots els gustos. Atenció als dies de Mercat, perquè us els organitzem en vuit claus:


Espectacle inaugural
Teatre L'Atlàntida - Dimecres 12 de setembre, 19 h

La celebració dels trenta anys del Mercat de Música Viva s’inaugurarà amb un espectacle col·lectiu amb Vic com a punt de trobada i reunió musical. Hi participaran una dotzena de músics que tenen un vincle especial amb el MMVV i la capital osonenca: Miquel Gil, Núria Graham, David Carabén (Mishima), Kiki Morente, Chicuelo, Andrea Motis, Marinah, Lluís Gavaldà (Els Pets), Kepa Junkera, Alba Carmona i Mercedes Peón, entre altres. Tots estaran acompanyats pel teclista Jaume Manresa (ex-Antònia Font), i la conducció serà a càrrec de la periodista Natza Ferré.


Marcel Lázara i Júlia Arrey
Carpa Negra - Dimecres 12 de setembre, 20.30 h

L’excantant i guitarrista de Txarango Marcel Lázara va deixar el grup del Ripollès per emprendre un viatge personal al Brasil amb la seva parella, l’osonenca Júlia Arrey. Acompanyats dels gossos, van travessar el país en bicicleta, i de l’experiència en va sorgir un dietari en forma de cançons. Dos anys després tornen a casa i volen explicar tot el que han viscut amb la presentació del disc Pedalant endins (Halley Records, 2018), una proposta sincera i vital plena d’històries i de les persones amb qui les han compartides. Un mestissatge càlid que es mou entre els sons llatins, la cançó d’autor, la rumba i el pop.




L'espectacle únic de Marc Parrot
Carpa Iurta - Dimecres 12 de setembre a les 18 h i dijous 13 a les 21.15 h 

Un dels espectacles sens dubte més interessants de la trentena edició del Mercat serà la
proposta íntima de Marc Parrot. El compositor i productor ha decidit posar-se a prova
a ell mateix amb un nou disc, Refugi (Música Global, 2018), amb una producció més crua i sense artificis de la seva trajectòria. En concert, ha tingut la direcció escènica de Los Galindos per trencar les barreres escèniques i actuar en una iurta estepària, a prop del públic.




Joan Colomo
Carpa Negra - Dijous 13 de setembre, 19.15 h

El vallesà fa trontollar l’escena cada cop que té novetats, i enguany no serà una excepció. Tres anys després de Sistema (BCore, 2016), Joan Colomo sorprendrà amb canvis de registre al nou disc, L’oferta i la demanda (BCore, 2018), sobre les relacions humanes i el mercantilisme.




Joan Miquel Oliver
Carpa Negra - Divendres 14 de setembre, 19.15 h

Recentment el mallorquí ha escrit la novel·la de ciència-ficció Alexandra Schneider und ihr Casiotone (L’Altra, 2018), i per acomiadar la calor tancarà la trilogia musical de Pegasus (Sony, 2015) i Atlantis (Sony, 2017), un àlbum que ha gravat per primer cop amb banda, que es dirà Elektra i del qual ja hem estrenat una cançó instrumental amb videoclip:




Guillamino
Teatre L'Atlàntida - Divendres 14 de setembre, 20 h

Que Guillamino és un músic inquiet no és cap novetat, però sí que fa cinc anys que no grava nou disc. Ara bé, en el temps de silenci no ha estat aturat, sinó que s’ha bolcat en altres projectes com La pols i l’era (Bankrobber, 2016) o el programa de ràdio iCat Kids. Per al nou àlbum, Fra Júpiter (Bankrobber, 2018), el barceloní s’ha tancat una setmana
en una cel·la del Monestir de Poblet, i l’ha enregistrat i produït amb El Petit de Cal Eril.


Les multituds de la plaça Major i El Sucre
Divendres 14 i dissabte 15 de setembre

La primera nit més popular del Mercat tindrà una representació simbòlica amb Valtonyc
al cartell, tot i que el raper mallorquí –condemnat a tres anys i sis mesos de presó– estigui exiliat a Bèlgica. Entre la plaça Major i El Sucre es desplegaran els concerts més multitudinaris: el pop de grans dimensions d’Els Amics de les Arts, la fusió ballable i veterana de Dr. Calypso, el repertori de folk calentó i feminista renovat del segon disc de
Roba Estesa, Desglaç (Coopula Records, 2018), i el rock més alternatiu provinent del País Valencià de Smoking Souls.




L’última nit del Mercat de Música Viva rebrà el bo i millor de la comarca d’Osona per celebrar el trentè aniversari. La nova veu del soul Paula Valls debutarà per la porta gran a la plaça Major amb el primer disc, I Am (Satélite K, 2018); Nyandú estrenarà disc al centre neuràlgic vigatà, i també ho farà Obeses. A l’espai El Sucre l’èxit estarà ben assegurat amb Els Catarres, la contundència folk d’Ebri Knight i la millor selecció musical de la japonesa DJ Txako.




L'invencible Off
Dijous 13, divendres 14 i dissabte 15 de setembre

Un Mercat sense els concerts extra que ofereixen les contrapropostes al gran festival no seria el mateix. Dues de les cites imperdibles per als petits reductes musicals que voltaran per Vic aquests dies són l'Adoberies Fest i el Sugar Il·legal Fest. La tercera edició del festival que se celebra en un solar del barri abandonat de les Adoberies portarà aquest any una xifra rècord de 34 grups a tocar, entre els quals hi haurà Anímic, Da Souza, Esperit!, Balago, Tiger Menja ZebraEl Pèsol Feréstec. Sota la famosa xemeneia d'El Sucre, els parroquians del punk osonenc aquest any arriben a la dinovena edició del Tinglado. Al cartell destaca el retorn d'Els Surfing Sirles, a més d'altres bandes com Xavi Calvet, Zombie Pujol o els clàssics Tröpical Ice Land.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Joan Miquel Oliver, Marc Parrot, Vic, Guillamino, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Joan Colomo, mmvv

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.