Concerts

Les Festes de la Mercè en 15 concerts

Entre els 135 concerts programats te'n seleccionem una quinzena que no et pots perdre

El cartell de la Mercè en 10 claus

| 18/09/2018 a les 12:00h

Love of Lesbian tocarà a la Mercè 2018
Love of Lesbian tocarà a la Mercè 2018 | Xavier Mercadé

Les Festes de la Mercè comencen aquest cap de setmana. La programació d'enguany reuneix 135 concerts entre els diferents escenaris de Barcelona, als quals se n'afegeixen de nous com el de Paral·lel. Perquè no us perdeu entre les nombroses propostes musicals del cartell, us fem un recull dels quinze concerts més esperats de la Festa Major barcelonina.


Sona9
21/09 - 18.45 h - Plaça de Joan Coromines

Les semifinals del concurs d'artistes novells acaba a la Festa Major de Barcelona, després d'haver fet ja tres eliminatòries, al Festival Acústica (Figueres), a les festes de Santa Tecla (Tarragona) i al Mercat de Música Viva de Vic. Dins la programació del BAM, hi competirà el pop-rock melòdic de Cabot (Marratxí, Mallorca), el pop d'autor de L'Home Invent (Montcada i Reixac) i el folk-rock de Pubilles Ninja (Sant Cugat del Vallès).


Orchestra Baobab
21/09 - 23.45 h - Moll de la fusta

Els senegalesos formen una de les orquestres africanes més icòniques de tot el món. Creada l'any 70, van estar dues dècades inactius fins que l'interès que generava la seva música va tornar a reflotar amb el nou mil·lenni. Amb una gran capacitat per connectar amb el públic, les seves actuacions es converteixen en bacanals del ball i en un repàs per la història de mig segle de música al Senegal.




Seun Kuti & Egypt 80 
21/09 - 1.30 h - Moll de la Fusta

La programació de nit africana de divendres fa arribar als nostres escenaris l'afrobeat més autèntic provinent de Nigèria. Kuti, fill del mite de la música africana Fela Kuti, ha passat a liderar el grup Egypt 80, abans encapçalat pel seu pare. Compromesos socialment i políticament, aquest any han publicat el nou àlbum Black Times (Strut Records, 2018).




Pep Gimeno i Miquel Gil: Nus
22/09 - 22.30 h - Plaça de la Catedral


Amb la música valenciana com a fil conductor, aquests dos experts dels sons tradicionals tornen a donar vida a composicions que proposen un viatge musical a la tradició sonora valenciana. A través d'una posada a escena molt austera, els dos músics ens parlaran de ritmes, temàtiques i maneres d'interpretar. Tot explicat didàcticament i amb cançons que serviran d'exemple.


Love of Lesbian
22/09 - 23.30 h - Platja del Bogatell

Provinent de Sant Vicenç dels Horts, un dels quartets d'indie-pop més celebrat de l'última dècada serà a l'escenari de platja d'Estrella Damm. El concert serà aquest dissabte i s'hi podran sentir els grans èxits de més de vint anys de recorregut, com "Lucha de gigantes" o "Club de fans de John Boy".




Green Valley
22/09 - 23.45 h - Moll de la Fusta

La popular banda de reggae aterra a l'escenari de la Mercè per fer-nos moure el cap i cantar al ritme dels seus temes més coneguts, com "Si no te tengo" de l'àlbum Hijos de la Tierra (Mundo Zurdo, 2014) o "No me voy a rendir" del seu darrer disc, Ahora (Mundo Zurdo, 2016). El dissabte pujarà a l'escenari en el marc del cicle Música Mercè; Nit de Reggae, en què també tocarà Dr. Calypso, fent un dels seus últims concerts abans de prendre's un descans.




Rebelmadiaq
23/09 - 17.00 h - La Pionera
Barcelona és una de les ciutats europees que més desenvolupada té l'escena sound system, i és per això que la festa major de la capital catalana no ha volgut oblidar-se d'aquest fenomen provinent de l'illa de Jamaica. L'equip sonor de Rebelmadiaq portarà la varietat d'estils del seu repertori, que van des del rocksteady al dub més modern, a l'espai La Pionera. Els acompanyaran Llobregat Block Party, un projecte que potencia artistes de hip-hop a través d'esdeveniments, i altres músics com Adala, Paula Bu o Alex Bass




Ferran Palau
23/09 - 21.00 h - Plaça Joan Coromines

L'artista de Collbató segueix fent volar en directe les seves etèries cançons de pop metafísic. Blanc (Halley, 2018) és el seu tercer i últim disc, un dels títols més celebrats d'enguany. Sempre amb la complicitat del guitarrista i productor Jordi Matas, Joan Pons (El Petit de Cal Eril) a la bateria i Dani Comas al baix, els directes solen ser classes magistrals de matèria inclassificable.




Celtas Cortos
23/09 - 22.35 h - Avinguda de la Reina Maria Cristina

Dins La Festa Major de les emissores de ràdio, la cadena M80 ens porta el grup val·lisoletà per fer-nos gaudir del seu rock amb tons celtes. Després d'anys en el panorama musical peninsular, la banda ha tret aquest setembre un nou treball autoeditat, Energía positiva (2018). Tot i així, esperem poder escoltar alguns dels seus grans èxits intemporals com "20 de abril" o "Cuéntame un cuento".




Throes + The Shine
23/09 - 23.30 h - Escenari Apolo (Nou de la Rambla amb Avinguda del Paral·lel)

Enguany el país convidat a les Festes de la Mercè és Portugal, i el BAM programa per diumenge el concert d'aquest duet provinent de Porto que, juntament amb els angolesos The Shine, ens faran ballar al nou escenari del Paral·lel amb el seu electro-rockuduro




El Kanka
23/09 - 23.45 h - Moll de la Fusta

A la nit de rumba de la Mercè hi tindrem el malagueny com un dels músics més esperats. Resident des de fa poc a Barcelona, i amb una nova fama sobtada pel concurs televisiu Operación Triunfo, el cantautor tocarà a la festa major dins el cicle de rumba. Si encara no el coneixeu, no dubteu a apropar-vos aquest diumenge al Moll de la Fusta per gaudir d'un dels cantautors rumbers més coneguts del panorama.




Mayte Martín
23/09 - 0.15 h - Avinguda de la Catedral

La llum i la melancolia de l'espectacle de flamenc depurat de la barcelonina es presenta enguany com a cap del cartell musical de la Mercè. Martín ens delectarà diumenge amb el seu repertori d'alCANTARa Manuel, un espectacle que inicia el 2008 on musica els poemes del poeta malagueny Manuel Alcántara.




Dani Nel·lo: Los saxofonistas salvajes
23/09 - 0.30 h - Parc de la Ciutadella

Sabeu sobre quines bases s'estableix el rhythm'n'blues i com va néixer el rock'n'roll? Ho haureu de preguntar als saxofonistes que, els anys 50, van posar els seus instruments al servei d'uns nous ritmes populars i subversius. O, encara millor, pregunteu-ho a Dani Nel·lo, que porta a la Mercè un treball que versiona grans temes d'artistes com Arnett Cobb i Noble Watts, entre altres.




La Pegatina 

23/09 - 0.50 h - Avinguda Reina Maria Cristina

Los40 Pop La Mercè ens porta en concert el grup català que s'ha establert com a banda sonora d'estius i nadals durant anys i anys. La rumba, barrejada amb l'ska i el reggae, i amanida amb la seva bona energia, segur que ens fan ballar, tant amb els temes més impertèrrits com "Maricarmen" com amb els del seu nou disc Ahora o nunca (Warner Music, 2018).





Nathy Peluso
23/09 - 1.00 h - Escenari Apolo (Nou de la Rambla amb Avinguda del Paral·lel)

La nova sensació argentina d'aquest estiu, que s'ha popularitzat amb cançons com "Corashe" o "La Sandunguera", arriba enguany a la Mercè com a part de la programació del festival Barcelona Acció Musical (BAM) i presentada per l''Apolo 75 Anys'. Per molt que la seva música es defineix com a hip-hop o fins i tot trap, hi afegeix també sons de soul-jazz llatí, el seu origen musical. 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals, Barcelona, Green Valley, Mayte Martin, Celtas Cortos, La Mercè, Throes + The Shine, Sona9, Sona9 2018, Love of Lesbian, Nathy Peluso, green valley, El Kanka, La Pegatina, BAM

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.