Premis

Clàudia Cabero és la guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània 2018

L'artista va imposar-se a la final celebrada aquest 4 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa

| 05/10/2018 a les 19:00h

Clàudia Cabero, Guillem Aguilar i Sandra Monfort
Clàudia Cabero, Guillem Aguilar i Sandra Monfort | Carles Rodríguez
La cantant Clàudia Cabero és la guanyadora de l'onzena edició del concurs Sons de la Mediterrània, després de la final celebrada aquest 4 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, on també van actuar Menut, Heura Gaya i Electrogralla.

L'envelat de la Taverna Cervesa Guineu va acollir durant la primera nit de Fira Mediterrània de Manresa la final de l'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Enguany les quatre propostes finalistes compartien el fet de ser formats reduïts de forta personalitat. El jurat, després d'escoltar-les totes quatre, va decidir atorgar el premi del Concurs Sons a Clàudia Cabero per la qualitat del seu cant i dels arranjaments amb què el seu trio basteix un repertori obert i arrelat alhora.

Acompanyada de la guitarra de Sandra Monfort i el baix de Guillem Aguilar, la cantautora barcelonina va obrir la nit amb un projecte vocal que agrupa elements de la cançó d'autor, el cant melismàtic, el fado i el jazz, que va destacar tant per la qualitat interpretativa de la cantant com pels arranjaments amb què van vestir el repertori els dos instrumentistes. Per la seva banda, Menut va sorprendre amb una proposta de folk d'avantguarda vinguda des de Móra la Nova i formada per Carles Blanch a la veu i al guitarró i Alberto García a la guitarra elèctrica. La cantant i grallera de les Garrigues Heura Gaya, que ha participat en moltes iniciatives i grups al voltant del folk, va estrenar la seva nova proposta amb un cançoner propi, amb un peu en els patrons tradicionals i acompanyada de la guitarra de Santi Méndez i l'acordió diatònic de Cati Plana. Va tancar la nit un altre projecte innovador: Electrogralla, aventura del sallentí Roger Andorrà que du la gralla cap a nous paisatges electrònics, amb efectes diversos i una impactant posada a escena amb la col·laboració de la ballarina Núria Hontecillas.
 

Menut Foto: Carles Rodríguez


El Concurs Sons de la Mediterrània està convocat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de Catalunya Ràdio, l'Ajuntament del Vendrell, el festival PortalBlau de l'Escala, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú i l'Ethno Catalonia de Banyoles. El certamen està obert als grups o solistes emergents que hi presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània. 
 
Com a guanyadora del concurs, Clàudia Cabero obtindrà la gravació d’un disc en un estudi professional i la contractació al festival Tradicionàrius 2018, la Fira Mediterrània de Manresa 2018, el Circuit Folc 2018, el Festival Música a la Vila del Vendrell 2018, el Festival PortalBlau de l'Escala 2018, el FIMPT 2018 i l'Ethno Catalonia 2018.
 

Clàudia Cabero, Guillem Aguilar i Sandra Monfort Foto: Carles Rodríguez

Especial: Actualitat
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Concurs Sons, Clàudia Cabero, premis, Fira Mediterrània, Manresa, Sons de la Mediterrània, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.