Festivals

Una dècada de reivindicació i música a l'Esperanzah!

El festival del Prat de Llobregat engega aquesta setmana amb els concerts de grups com Ebri Knight, Txarango o Gossos

Per l'edició d'enguany s'ha programat l''Esperanzah Es Muher', un dia en el qual tot el cartell està format íntegrament femenina

| 09/10/2018 a les 14:00h

Txarango
Txarango | Vicens Tomàs
El festival Esperanzah! compleix deu anys aquest cap de setmana i per celebrar-ho porta un cartell amb sorpreses, grans artistes i molt de compromís i reivindicació. La cita tindrà lloc al Prat de Llobregat –concretament al barri de Sant Cosme, que fa anys que l'organització treballa per desestigmatitzar– i destinarà el cent per cent de les entrades a projectes socials. Però una de les grans novetats d'enguany és, sens dubte, que dedicaran un dia exclusivament a les artistes dones. A nivell musical, el més destacat és que el festival acollirà també el comiat de Txarango, que atura l'activitat durant un any sencer.

La inauguració
El primer dia del festival, el dijous 11 d'octubre, serà conduït per les acutacions musicals de la banda femenina Balkan paradise Orchestra, la rumba de Bohemios Autorizados, el folk punk dels argentonins Ebri Knight i el còmic italià Leo Bassi.

L'Esperanzah es Muher
El 12 d'octubre el festival estarà integrat només per dones, tant pel que fa a les artistes que hi participaran com a l'equip tècnic. L'organització i programació d'aquest projecte va de la mà del col·lectiu de dones artistes Arte Muhé i de la cantant i compositora Amparo Sánchez (Amparanoia), que explica: "El principal objectiu és servir d’inspiració per a moltes dones que no s’han plantejat mai llançar-se al món de la música, pensant que només els homes hi tenen cabuda".L'artista alhora insisteix en la importància que hi assisteixi també molt de públic masculí: "Necessitem el vostre suport més que mai perquè quedi clar que esteu amb nosaltres en aquesta lluita per la igualtat".

Algunes de les artistes que hi actuaran són –a més de la mateixa Amparo Sánchez i el col·lectiu Arte Muhé– Ana TijouxEva SierraIndiraLa Mari (de Chambao), La OtraPaula BuRoad RamosTribade o Las Migas, entre d'altres.

El comiat de Txarango
El tercer dia estarà marcat per l'agredolça actuació de Txarango, que s'acomiadarà dels escenaris durant un temps amb el seu espectacle Abaraka. També es podrà gaudir d'altres artistes com Cor Safari, Natxo Tarrés & The Wireless, Buhos, Pupil·les o Koers

La festa final de Gossos
El diumenge el festival s'omplirà d'activitats extramusicals com xerrades, un àpat o tallers variats i s'acabarà amb la traca final dels concerts de Guadi Galego i de Gossos. El grup manresà hi celebrarà el vint-i-cinquè aniversari, el de l'Esperanzah serà un dels seus darrers concerts abans de l'aturada indefinida que van anunciar. Per fer aquesta 'festa final' més especial, sortiran acompanyats de diversos convidats.
 

Cartell del festival Esperanzah! Foto: Arxiu

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pupil·les, Buhos, Balkan Paradise Orchestra, Las Migas, Paula Bu, Amparo Sánchez, Gossos, Txarango, Ebri Knight, Esperanzah Es Muher, concerts, Festival Esperanzah, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.