exposició

Les guitarres de Pi de la Serra, exposades al Museu de la Música

El músic barceloní cedeix 115 guitarres durant 10 anys a l'equipament cultural

L'exposició 'Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra' conté una mostra de 38 guitarres i es podrà visitar fins al 28 d'abril

Cinquanta anys de l'últim concert d'Els Setze Jutges

, Barcelona | 23/10/2018 a les 17:00h

Quico Pi de la Serra a l'exposició
Quico Pi de la Serra a l'exposició | Xavier Mercadé
Sovint ens preguntem per l'origen de les cançons, les seves històries amagades, la seva gènesi. Però, i els instruments a través dels quals s'interpreten? Quico Pi de la Serra en té per triar i remenar, d'històries i cançons, però també de guitarres. El barceloní té una col·lecció de 115 instruments que ha cedit al Museu de la Música durant deu anys, un acord que ha fet possible que 38 d'aquestes hi estiguin exposades. 

Tot i assegurar que està "en contra de les col·leccions", Pi de la Serra argumenta que per a ell no són objectes per anar compilant, sinó que són la seva eina de treball. Com a artesà de cançons, el músic més veterà en actiu dels Setze Jutges normalment toca amb una guitarra Fender Estratocaster i en té una desena més a casa per poder treballar: fer concerts i compondre cançons. La resta, les ha anat adquirint al llarg de la seva vida i li han servit pel seu ofici. 

En la tria exposada s'hi troben instruments de corda provinents de Guatemala, Alemanya o Grècia, entre d'altres, acompanyades també de tota la discografia del cantautor. Des de la primera guitarra que Pi de la Serra va tenir a les mans –va anar al lutier amb una foto d'Elvis Presley perquè li fessin la mateixa– i que anys més tard Tortell Poltrona va recuperar del magatzem del Circ Cric, fins a la guitarra de Delfí Abella (Els Setze Jutges) que li va regalar quan va deixar de tocar. Un guitarrón de Juan de Chamula, cordòfons de Puerto Rico, una archtop de George Benson, un pedal steel que va deixar al guitarrista David Soler, un sitar que el va introduir al música hindú gràcies a Ravi Shankar... A més, ha arribat a un acord amb el museu i n'hi haurà dues que aniran canviant, en funció de les que necessiti el músic. 
 

Jaume Ayats i Quico Pi de la Serra. Foto: Xavier Mercadé


Les guitarres d'en Quico Pi de la Serra. Companyes d'un viatge d'artista es podrà veure fins al 28 d'abril al Museu i està situada al bell mig de la sala principal, just davant les guitarres del propi fons de la institució cultural. "Així s'hi estableix un diàleg entre totes elles", ha explicat durant la presentació el director del Museu, Jaume Ayats. 

Per conèixer més a fons les anècdotes de cada instrument, Pi de la Serra conduirà unes visites d'autor els dies 24 de gener i 21 de març. A més, el proper 16 de desembre al migdia oferirà un concert-demostració de guitarres al museu.
Arxivat a: Enderrock, exposició, museu de la música, barcelona, quico pi de la serra, pi de la serra, guitarres

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.