estrena

Mirem a través del «Somni translúcid» de Lluís Cabot

El mallorquí inicia una nova etapa compositiva que compaginarà amb el seu grup Da Souza

Es fan públics els primers guardonats dels Premis de la Música Balear

| 12/11/2018 a les 11:30h

Lluís Cabot
Lluís Cabot | Manu Pomar
El compositor i lletrista principal del grup mallorquí Da Souza engega un nou camí artístic amb el seu primer EP en solitari, Periple estacionari (Bubota, 2018), un treball que preserva una aura conceptual molt particular al voltant de la idea del pas del temps. Avancem el seu segon senzill, "Somni translúcid", tal vegada el tall que més s'allunya de l'òrbita compositiva de la banda que comparteix amb els amics de tota la vida.



Explica Lluís Cabot que no pensa molt el que vol dir o no abans d'escriure. És després quan en fa una reflexió, no només per triar les cançons que entren al treball, si no també per donar forma i senit, i a la vegada, per descobrir perquè escriu el que escriu. Dit amb les seves paraules: "Amb l'EP gravat, me n'he adonat que la manera d'enfocar les cançons, és la mateixa com afronto la meva vida. Miro les coses amb perspectiva, però passant-me una mica de rosca [Riu]. El que em passa ara ho miro des de lluny, quan ja hagi passat, tot això no tindrà molta importància. A vegades pots tenir nostàlgia del present perquè l'estàs vivint com a futur-passat." La capacitat humana de concebre i entendre el temps ens pot fer anar endavant i endarrere amb la ment, i a vegades, veure'ns a nosaltres mateixos des d'un futur que encara no ha arribat. Tal vegada el mallorquí està inaugurant el sci-fi-pop, com a nou concepte literari-musical. 

Aquest EP arriba en un moment dolç per a Da Souza, ja que recentement han rebut al Premi de la Crítica al millor disc de l'any dels Premis de la Música Balear, que es lliuraran a Palma el proper 28 de novembre. Respecte del nou moment compositiu que comença, Cabot conclou: "Tenia ganes de saber què podia fer jo tot sol, ara en Xavi viu a Mallorca i no podem assajar molt, ens veiem per fer concerts. Vaig començar a treballar a casa i volia veure com me'n sortia. És una bifurcació que he pres. De cara al futur la idea és que Da Souza tingui un caràcter encara més grupal a nivell compositiu, que ja el té, i jo pugui anar fent les meves cançons per altra banda, i forçar d'alguna manera, que els projectes siguin més diferents del que són ara. M'agrada la idea de tenir dos mètodes de treball". El palmesà ha gravat als estudis Favela de Palma, de la mà de Michael Mesquida, amb bateries del seu aliat vital, Àngel Garau i ajuda a la mescla de Xavi Hernández. De cara al 2019 estan confirmades dates a Palma i Barcelona per ambdues presentacions en directe d'aquest EP.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Da Souza, EDR Balears, estrena, Lluís Cabot

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.