Estrena

«Tocats de l'ala» és el llibre definitiu sobre el rock català

Estrenem en exclusiva un dels capítols d'aquesta història oral del fenomen que va marcar els noranta

També sortegem dos exemplars del llibre d'Oriol Rodríguez

Llibres musicals; 13 idees per Nadal

| 03/12/2018 a les 12:30h

El periodista Oriol Rodríguez està bregat amb l'actualitat musical del país des de fa anys. El seu primer concert va ser el de Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït l'any 1991 al Palau Sant Jordi, un dels moments àlgids del rock català. Els noranta van suposar el seu despertar musical, i ara ha volgut posar sobre paper aquell dolç record, però no en forma de dietari personal, sinó a través de les experiències dels protagonistes de la primera època daurada de la música en català.

Tocats de l'ala. Història oral del rock català (Contra Edicions, 2018) és el primer llibre que analitza a través de 60 entrevistes aquest fenomen musical i social, a partir del testimoni en primera persona dels principals músics, gestors culturals, propietaris de discogràfiques, productors i periodistes que hi van tenir un paper rellevant. Al llarg de les més de 300 pàgines, entendrem com van sorgir els grups que encapçalaven aquesta escena, com eren Sopa de Cabra, Sau, Els Pets, Sangtraït, Lax’n’Busto, Tancat per Defunció, Ja T’ho Diré, Gossos, Kitsch i Umpa-Pah, entre molts altres.

Perquè us feu la idea de la feina que ha fet Rodríguez al llarg dels dos últims anys, l'editorial ens ha cedit en exclusiva un dels capítols del llibre. Concretament, el número 4, on Gerard Quintana, Josep Thió (guitarrista Sopa de Cabra), Cuco Lisicic (baixista de Sopa de Cabra) i Jaume Rufí (cantant de Copacabana) conversen sobre la moguda gironina i com sorgueix un dels grups més emblemàtics de l'època.

Sortegem dos exemplars del llibre
Si us encurioseix el que es pot trobar dins aquest llibre, teniu l'oportunitat d'endur-vos-en un exemplar a casa: obrim el sorteig de dos Tocats de l'ala. En cas que no tingueu la sort de quedar-vos-en un, la presentació oficial del llibre es farà a la Casa del Llibre de la Rambla Catalunya de Barcelona l'11 de desembre a les 19 h.
 

Portada de 'Tocats de l'ala'. Foto: Contra Edicions

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, llibres, actualitat, rock català, Oriol Rodríguez, Tocats de l'Ala, llibre, sorteig, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.