Discos

El Nadal del 2018 també regala discos

Et proposem vuit discos i cançons nadalenques i àlbums per regalar d'alguns dels grups més mítics

| 19/12/2018 a les 19:00h

Record Store Day
Record Store Day | Xavier Mercadé
Ja falta menys d'una setmana pel dia de Nadal i per tot arreu es respira el neguit dels últims preparatius: concretar els menús per al sopar de la nit de Nadal, comprar la carn d'olla per al dia 25, acabar de comprar a corre-cuita els regals per a la família i un llarg etcètera. Si el punt dels regals encara no el teniu resolt, us proposem alguns dels discos que sens dubte triomfaran com a present de Nadal. Alguns són per compartir l'esperit nadalenc i practicar les nadales abans del gran dia, o bé per fer emmudir els galls desafinats de la família quan intenten emular sense èxit Michael Bubble. Altres, en canvi, són regals especials que alguns dels grups clàssics del panorama català, com Lax'n'Busto o Brams, han preparat per a aquestes festes.

Petits regals d'elles (U98 Music, 2018)
L'emissora osonenca Ona Digital reprèn el projecte, iniciat l'any passat, de produir un disc solidari de nadales. Aquesta vegada tots els temes estan interpretats únicament per veus femenines i, per descomptat, osonenques. Al disc s'hi poden sentir artistes com Núria GrahamThe Sey SistersLaura CentellasJoana SerratPaula VallsGemma HumetLaura Roser CruellsJudit MuñozMari Martínez i Coloma Bertran. La iniciativa, a part d'amenitzar-nos el Nadal, té com a objectiu recaptar diners per a l'entitat Osona contra el Càncer. El pots adquirir aquí.


Cap nen sense joguina (U98 Music, 2018)
Aquest projecte fa 52 anys que procura que tots els nens i nenes sense recursos de Barcelona puguin tenir la il·lusió d'un regal de Reis. Una de les maneres de col·laborar és a través de la compra del disc, que aquest any té una nova cançó de campanya, composta per Miquel Abras. A l'EP, a més de la versió del músic hi ha enregistrada també una altra reinterpretació amb una vinenta d'artistes catalans. Els Catarres, La Pegatina, Elefantes, Buhos, Judit Neddermann, Blaumut, Alfred García, Doctor Prats, Jordi Ninus, Joan Rovira, Paula Valls, Manu Guix, El Pot Petit, Aran, Vuit, Suu, Frank Montasell, Lydia Torrejón i Roger Argemí hi participen, així com Miquel Abras. El projecte està organitzat i impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, la Cadena Ser Ràdio Barcelona, el Casino l'Aliança del Poblenou i El Corte Inglés.


25 de desembre remix
Si ja esteu farts de les nadales més tradicionals i l'esperit que us envaeix a l'arribar el Nadal és més el del Grinch que el de bondat i família, l'actor i youtuber Pol Gise i el raper Lildami us porten la nadala definitiva. Tots dos s'han ajuntat, amb la producció de Sr. Chen, per fer una versió irònica i rapera de la coneguda cançó "25 de desembre", amb versos que diuen coses com: "El rei Gaspar està cansat d'anar sempre amb el camell, s'ha pillat un Mercedes AMG amb interior de pell".


Nadales arreu (Columna Music, 2018)
La Banda Municipal de Barcelona treu amb la Coral Cantiga aquest recopilatori d'obres compostes per cinc autors –Salvador Brotons, Manuel Oltra, Joan AlfonsoDavid León Fioravanti Joan Casas– a partir de nadales populars. D'aquesta manera han creat sis suites diferents i particulars de Nadal interpretades per la coral, la banda simfònica de Jordi León, la soprano Ulrike Haller i el baríton Jordi Ricart. El pots comprar aquí.



Lugares propios (Buenritmo Producciones, 2018)
La banda barcelonina Fundación Tony Manero prepara un regal de Nadal ben especial. El 24 de desembre publicarà una mescla dels temes que s'incloïen al seu darrer àlbum, Lugares comunes (Buenritmo Producciones, 2018). Avui, de fet, n'hem estrenat un, "Antes de que te olvides de mi". Lugares comunes era ja un dels treballs més personals de la banda –si el comparem amb els discos de caire més festiu als quals ens havien acostumat–, ple d'històries biogràfiques i íntimes sobre família, amics i amors, una temàtica molt adient en aquestes dates en què tots ens retrobem. Com a regal, però, passen les cançons per un sedàs encara més propi.

La discografia de Brams des del 1992 fins al 2005 (DiscMedi, 2018)
El grup berguedà també ha preparat un pack que segur que els Reis portaran a més d'una de les cases catalanes. Es tracta d'una caixa que agrupa deu discos de la banda editats per DiscMedi, des del seu primer treball, Amb el rock a la faixa (1992), fins al doble àlbum en directe de comiat, Sempremés (2005). Inclourà per tant Segona assemblea (1993), La diplomàcia de la rebel·lia (1994) amb la banda basca Negu GorriakCal seguir lluitant (1995), el directe Al Liceu (1997), Nena a Nicaragua (1998), Tot és possible (1999), Aldea Global... Thematic Park (2001) Energia (2003).

La discografia de Lax'n'Busto des del 1989 fins al 2003 (DiscMedi, 2018)
Enguany arriba la caixa recopilatòria de la mítica banda del Vendrell. Amb els millors hits que el grup ha anat acumulant durant catorze anys, el recull aplega vuit discos editats per DiscMedi: Vas de punt?... o què??? (1989), Lax'n'Busto (1991), Qui ets tu? (!993), La caixa que puja i baixa (1995), el directe A L'Auditori (1996), Sí (1998), Llença't (2000) i Morfina (2003).

Lo más maravilloso (Sony Music Entertainment, 2018)
La formació barcelonina de rock psicodèlic Sidonie ha recollit en un disc els vint temes més coneguts de la seva carrera, amb motiu del seu vintè aniversari als escenaris. Per regalar aquest Nadal als fans més autèntics del grup, Sidonie ha llançat també un edició limitada de la caixa especial 20 anys. 

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, discos, Fundación Tony Manero, Brams, Lax'n'Busto, llistes, Nadal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.