Festivals

Tercera setmana del BarnaSants ben farcida de presentacions

Aquesta setmana està marcada per la reubicació d'alguns concerts amb motiu de la vaga general del dijous 21

Noms destacats de la setmana són Roger Mas, Joan Isaac i Toti Soler i Gemma Humet

| 19/02/2019 a les 15:30h

Roger Mas presenta 'Parnàs'
Roger Mas presenta 'Parnàs' | Eva Bozzo

Aquesta setmana, amb motiu de la vaga general del 21 de febrer a la qual el BarnaSants s’acull, hi ha tres concerts de la programació que canvien els horaris i en algun cas el lloc d’actuació i tot. La programació queda així (les modificacions són dels tres primers concerts citats): Davide Casu (dimecres 20 de febrer, Casinet d’Hostafrancs, 19.45 h, 9-12 €), Joan Isaac (divendres 22 de febrer, Mume - Museu Memorial de l’Exili, de la Jonquera, 21 h, 10 €) i Giselle Graside (divendres 22 de febrer, Sinestèsia, al carrer de Santa Caterina, 52-54, 22 h, 9-12 h).

D'altra banda, es mantenen en el mateix horari els concerts de Roger Mas (divendres 22 de febrer, Auditori Barradas, l'Hospitalet de Llobregat, 20.30 h, 15 €); Èric Vinaixa (divendres 22 de febrer, Teatre Cal Bolet, Vilafranca del Penedès, 20.30 h, 15-17 €); El Cabrero + Emiliano Domínguez (dissabte 23 de febrer, Teatre Plaza de Casteldefels, 21 h, 16,50 €); Mundo Chillón (dissabte 23 de febrer, Casinet d’Hostafrancs, 19.45 h, 9-12 €); Sílvia Bel i Txell Sota (dissabte 23 de febrer, Centre Cultural Albareda, Barcelona), 19.45 h, 9-12 €); Toti Soler & Gemma Humet (diumenge 24 de febrer, L’Auditori de Barcelona, 19 h, 12-15 €) i Claudio Battirolo (el mateix diumenge al Harlem Jazz Club, 19 h, 9-12 €).

Una setmana ben farcida
El cantautor alguerès Davide Casu porta a Barcelona el seu repertori més sensible i intimista amb l’espectacle Costa oest a Llevant, acompanyat de Marcello Peghin a la guitarra, Salvatore Maltana al contrabaix i Paolo Zuddas a la bateria. El 2018 va ser finalista del Sanremo Rock i va guanyar el Premi Mario Cervo al millor disc publicat a Sardenya durant el 2017 (Poeta).

Joan Isaac encapçala un concert col·lectiu acompanyat de Sílvia Comes, Miquel Pujadó i Olden, a més de la complicitat fidel d’Antoni Olaf Sabater, per oferir l’espectacle Cançons de les revoltes del 68. Es tracta d’aquelles cançons protagonitzades fonamentalment pels joves que van viure els moments més propers a una insurrecció global des del final de la Segona Guerra Mundial. Revoltes icòniques com la Primavera de Praga i el Maig Francès. 

La uruguaiana Giselle Graside compon posant la cançó al centre del tauler creatiu, una cançó a la qual incorpora composicions de ritmes autòctons de l'Uruguai com ara la murga o el candombe. Arriba al BarnaSants per presentar el seu darrer disc, Todo lo que hay que ver, i oferir-nos alguns avançaments del disc que ja està preparant.

Dos trets caracteritzen Roger Mas: el domini d’un univers poètic propi i l’especial respecte cap a l’obra d’escriptors de diferents èpoques. Al seu últim disc, Parnàs, el cantautor solsoní venera Goethe, Verdaguer, Amadeu Vidal i Torquato Tasso. Amb una veu potent i clara, Mas oferirà un concert de poemes cantats i recitats.

Caos a mig camí és el cinquè disc d'Èric Vinaixa, el tercer en solitari. És el seu treball més ambiciós des del punt de vista compositiu, productiu i interpretatiu. Hi treuen el cap les arrels més pop, rock i blues, que es combinen amb el llenguatge propi del soul i la cançó d’autor.

Èric Vinaixa Foto: Pep Daudé

Tornen El Cabrero, una llegenda viva del flamenc, i Emiliano Domínguez ‘Zapata’, amb el seu disc Poesía en resistencia, una escultura de música i poesia. Oferiran un concert en dues parts, la primera amb poesia d’autors com Miguel Hernández, Antonio Machado o Rafael Alberti, i a la segona El Cabrero posarà la veu i la guitarra al servei de les “seguiriyas, bulerias, tonás, fandangos, soleares, mañagueñas...”.

El chansonier granadí Mundo Chillón torna a Barcelona per presentar Pobre triunfador, el seu nou treball. L’andalús divaga en aquest conjunt de cançons pel triomf que només existeix en els ulls de l’altre, i que converteix així els vencedors en meres carcasses que resplendeixen un collage de selfis i buida aparença.

Sisterhoods és un espectacle poètic i musical de Txell Sota (cantant i actiu) i Sílvia Bel (poeta). Les dues artistes han decidit reunir-se a l’escenari en ple moviment #MeToo. Aquest acompanyament és el que hem conegut aquest 2018 com a "sororitat" (sisterhood). Valentes, Sota i Bel pugen al mateix tren per presentar les cançons del disc de Sota (No sembles tu) i els poemes del recull de Bel (Deixar anar).

Toti Soler i Gemma Humet, una parella musical esplèndida, presenten Petita festa, música i poesia en la seva màxima expressió, un treball fruit de vuit anys de col·laboració artística continua, en què interpreten i posen veu als poetes a través d’un univers de guitarra i cançó. Humet i Soler fan sonar Ovidi Montllor, Papasseit, Marçal, Vinyoli i Brassens, entre altres.

Toti Soler i Gemma Humet Foto: Pere Masramon

Tanca la setmana la presentació d'un disc llarg, Sguardi, on Claudio Battiloro aboca la millor tradició de la música folk i d’autor italiana. L’italià ens proposa diverses mirades –com diu el títol del disc Sguardi– al món en què vivim, amb delicadesa i compromís. Concert coorganitzat amb Cose de Amilcare.

Especial: Barnasants
Arxivat a: Enderrock, Claudio Battirolo, Toti Soler i Gemma Humet, Sílvia Bel, Roger Mas, Barnasants, BarnaSants 2019, Joan Isaac, Sílvia Comes, Davide Casu, Giselle Graside, El Cabrero, Mundo Chillón, Txell Sota

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.