Estrena

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries viatgen a l'illa de Buda

"Canta l'illa de Buda" és un avançament del nou disc del grup ebrenc que es publica aquest divendres 7 de juny

| 05/06/2019 a les 17:00h

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries | Quique Pedret
Hi ha indrets emblemàtics del país amb tradicions musicals insospitades que encara no han estat homenatjats com toca. L'illa de Buda, al Delta de l'Ebre, és un d'aquests paratges encara per descobrir des del vessant musical, tot i que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries fan esforços amb el seu nou disc perquè aquesta injustícia no continuï així. Avui estrenem la cançó "Canta l'illa de Buda", que, com tot l'àlbum, ha estat gravada en aquest tros de terra que es troba entre les terres del delta, el riu i el mar.



Viatge a Buda (DiscMedi, 2019) sortirà publicat aquest divendres i ha estat enregistrat en diverses sessions a l'illa més gran del territori català. Tal com explica Arturo Gaya (Quico el Célio), la temàtica de l'àlbum havia de "donar valor a la cançó com a element personal; cantar és bo per equilibrar cos i ànima, i social, ja que cantar col·lectivament serveix per transformar la societat". La catorzena referència d'aquest trio, emblema dels sons tradicionals de les Terres de l'Ebre, és un "viatge a un temps i a un territori amenaçat pel canvi climàtic, que en cinc anys podria desaparèixer per una trista llevantada".

La cançó que estrenem és una introducció a aquesta temàtica, com diu Gaya: "Dona a conèixer l'existència de l'illa a través del poder regenerador que té el tema, musicalment és una melodia d'estètica tradicional propera als fandangos". "Canta l'illa de Buda" és una de les composicions pròpies del disc, que també recull cançons recuperades de Lo Carrilet de Bo que parlen del mateix racó de món que ells homenatgen.

De moment, l'única data de presentació anunciada pel grup ebrenc és la que els durà a la Fira Mediterània de Manresa, el pròxim 12 d'octubre. Durant el passat mes de maig el grup ja havia presentat el nou espectacle en alguns directes a Avinyó i Tivenys.
 

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Foto: Quique Pedret

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, estrena, quico el célio el noi el mut de ferreries, Terres de l'Ebre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.