Festivals

Love of Lesbian i molts artistes més al Cruïlla

El grup català visita per tercera vegada el festival i hi portarà el seu últim disc, «El gran truco final»

| 28/06/2019 a les 17:00h

Love of Lesbian
Love of Lesbian | Sharon López
​Els incombustibles Love of Lesbian i el seu pop indie tan característic i pioner a l'estat espanyol tornaran al Festival Cruïlla, per tercera vegada, per fer vibrar els milers d'espectadors que s'acostin el dissabte 6 de juliol a l'Escenari Estrella Damm. El grup liderat per Santi Balmes està en plena gira per tota la península en una intensa ronda de festivals estiuencs, i té preparada una actuació d'alt voltatge amb les cançons de l'últim disc, El gran truco final (Warner Music Spain, 2018). Arribaran al Parc del Fòrum acompanyats d'un trio de vents, percussió, vibràfon i steel guitar.

El grup de Sant Vicenç dels Horts no és l'únic representant català al Cruïlla. El festival cada dia tindrà oferta local de diferents estils de música. El 4 de juliol, jornada centrada en el rap i trap espanyol, als escenaris del Fòrum podrem gaudir dels ritmes i rimes magnètics de Lildami. El traper català portarà el seu xou habitual i el seu nou single, "Sermó", estrenat fa només una setmana. A més, a l'exhibició de batalla de galls, modalitat de rap improvisada i que se sol a desenvolupar com una lluita dialèctica entre dos rapers, un dels dos combatents serà Blon, originari de la ciutat comtal.

Durant el dissabte podrem gaudir d'Els Pets i els seus himnes perennes. A més de mítiques cançons, com ara "Jo vull ser rei", "Una estona de cel" o "Pau", el grup constantinenc portarà els temes del seu últim disc, Som (RGB Suports,2018). Per tancar la jornada tindrem DJ Amable, punxadiscos resident del Razz Club. Aquest DJ català s'ha foguejat en moltes sales, i va iniciar la carrera l'any 1985 a la mítica sala Depósito Legal de l'Hospitalet de Llobregat. Festa assegurada.

L'últim dia de festival gaudirem de tres de les propostes més interessants de l'escena catalana actual: Cala VentoDorian i El Petit de Cal Eril. Enguany Cala Vento han estrenat disc, Balanceo (Montgrí, 2019). El duet empordanès està fent una gira de festivals aquest estiu que els durà o els ha dut a llocs com el Vida, l'Embassa't o el mateix Cruïlla. Dorian i el seu pop electrònic presentaran Justícia universal (Intromúsica Records, 2018), última referència del grup. L'altre representant català del dia és El Petit de Cal Eril. El bandautor guissonenc arribarà amb el seu nou disc sota el braç, Energia fosca (Bankrobber, 2019), un nou tractat de pop còsmic.

A més d'aquests concerts i de la resta de grups, durant el festival es podrà gaudir d'un correfoc a càrrec de l'Aquelarre de Cervera, petits fragments de diverses obres de La Fura dels Baus i dues marching bands també d'aquí: Always Drinking Marching Band i Rolling Vives Collective.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festival Cruïlla, Cruïlla, Love of Lesbian, festivals, Barcelona, concerts, Cala Vento, Cruïlla 2019

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.