Festivals

D'Archie Sheep a The Sey Sisters, el cartell del Vijazz Penedès 2019

La 12a edició del Vijazz Penedès se celebrarà del 5 al 7 de juliol i acull l'actuació estel·lar del saxofonista nord-americà i un cartell amb una gran presència femenina

| 04/07/2019 a les 17:00h

Archie Shepp encapçala el cartell del ViJazz d'aquest any
Archie Shepp encapçala el cartell del ViJazz d'aquest any | Claire Gaillard
Hi ha moltes parelles que resulten naturals per a qualsevol espectador: Tom i Jerry, xocolata amb xurros, sofà i Netflix... i vi i jazz. D’aquesta última unió va néixer fa set anys el festival Banc Sabadell Vijazz Penedès de Vilafranca, i any rere any ha anat millorant una de les cites més consolidades entre els festivals catalans.

El Vijazz concilia l’excel·lència dels vins i caves dels millors cellers del penedès amb un cartell basat en l’equilibri entre grans tòtems del jazz internacional, com Archie Shepp o Monty Alexander, i promeses nacionals que estan començant a despuntar en el panorama jazzístic com The Sey Sisters o Èlia Bastida

Aquest cap de setmana jazzístic s'encetarà amb l'actuació de Madeleine Peyroux. La cantant estatunidenca presentarà un repertori basat en el seu últim disc, Anthem (Pennywell Productions, 2018), el seu àlbum més complet i rodó segons la crítica. L’àlbum, produït i coescrit per Larry Klein, està format íntegrament per cançons originals escrites per ells dos i alguns dels compositors de l’escena internacional més destacats, com ara Patrick Warren o Brian McLeod.

El jazz caribeny també es donarà cita amb dos recitals de referència. D'una banda Arturo O'Farrill i Antonio Lizana Quartet asseguren una vetllada intercultural que connectarà el carib i la música llatina amb el Golf de Cadis i la cultura flamenca. Aquest tàndem forma un còctel exclusiu que es completarà amb el baix de Yarel Hernández i la bateria de Shayan Fathi
 

Monty Alexandre és un dels músics jamaicans més reconeguts. Foto: Arxiu de l'artista

 

La nit caribenya seguirà amb un dels músics jamaicans més famosos després de Bob Marley, el pianista i compositor de Kingston, Monty Alexander. El músic ha escollit el festival per celebrar-hi els seus 75 anys, sent una de les figures del jazz més reconegudes arreu del món, amb una carrera prolífica de més de vuitanta discos com a líder.

Archie Shepp
"Un dels artistes més influents del jazz" o "un dels grans emblemes vius de la història del jazz" serien definicions adients per al saxofonista de Filadèlfia. El músic de 82 anys reuneix un còctel de qualitat, tècnica i improvisació només a l’abast dels més grans. Pujarà a l'escenari principal diumenge 7 de juliol per fer un dels concerts més prometedors del festival.

Elles i el jazz
La saxofonista austríaca resident a Eivissa des de fa anys Muriel Grossman serà l’encar-regada de llançar el tret de sortida del cicle Elles i el Jazz, que presentarà en el marc del Vijazz tres propostes en clau femenina i de futur. Grossman hi portarà el seu nou disc, Golden Rule (Dreamlandrecords, 2018), un treball que mostra la sublimació de totes les seves qualitats: composicions originals i improvisacions vertiginoses i caòtiques. 

Un dia després, la violinista Èlia Bastida i el Joan Chamorro Quartet pujaran a l'escenari defensant el seu espectacle The Magic sound of violin. Amb la seva participació intentaran elevar al màxim exponent el violí i la seva relació amb el jazz, fent un recorregut des del swing i el gipsy fins a creacions més modernes de bebop o bossa nova. El cicle acabarà diumenge 7 de juliol amb un dels projectes més originals i heterodoxos de la programació d’enguany: The Sey Sisters. Tres vocalistes, d’ascendència ghanesa que fusionen el gòspel amb l’esperit africà, donant com a resultat un producte molt visceral i punyent.
 

The Sey Sisters són les convidades més atrevides d'aquesta edició. Foto: Arxiu del grup

Especial: Concerts
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Jazz, Antonio Lizana, Arturo O'Farrill, Madeleine Peyroux, Èlia Bastida, The Sey Sisters, Muriel Grossman, Monty Alexander, Archie Shepp, Vijazz Vilafranca

COMENTARIS

juan calasparra matas

juan calasparra matas, 05/07/2019 a les 13:43

Buena noticia
as.com



as.com

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.