Festivals

Les tardes són dels clàssics a S'Agaró

El Festival Internacional de Música de S'Agaró acollirà la 22a edició entre el 20 de juliol i el 21 de setembre

| 18/07/2019 a les 15:00h

Nadezda Tokareva inaugurarà el festival amb la pianista Anna Ferrer
Nadezda Tokareva inaugurarà el festival amb la pianista Anna Ferrer | Arxiu 440
La XXII edició del Festival Internacional de Música de S’Agaró comprendrà nou concerts a l’encantadora església de Nostra Senyora de l’Esperança, distribuïts en els caps de setmana al llarg de l’estiu. L'inici serà aquest proper dissabte 20 de juliol i continuarà fins al 21 de setembre. Amb una acurada programació centrada en propostes originals de cambra, el cicle donarà continuïtat a l’històric festival de Senya Blanca, que van impulsar primer Eduard Toldrà i després Xavier Montsalvatge.

Actualment el cicle és una iniciativa de l’Associació Pau Casals amb el patrocini de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, i s’inscriu en la marca Estereofònics, que agrupa tota la programació musical de diversos estils que tenen lloc a l’estiu al municipi i que inclou també el XVI Festival de Guitarra Girona Costa Brava (27 de juliol, 10 i 17 d’agost) i el cicle de Sardanes i Havaneres (del 6 de juliol al 6 de setembre).

Fem un recorregut per alguns dels concerts més destacats del festival:

Nadezda Tokareva & Anna Ferrer
De Viena al Mediterrani és el viatge que proposen la violinista Nadezda Tokareva i la pianista Anna Ferrer  per al concert inaugural del festival aquest proper 20 de juliol. El concert s’iniciarà amb composicions més clàssiques, amb una sonata de Ludwig van Beethoven i un rondó de Franz Schubert, mentre que la segona part presentarà obres més populars, com la Suite populaire espagnole de Manuel de Falla, “La Meditació” de l’òpera Thais de Jules Massenet, l’apassionada Czardas de Vittorio Monti, La Gitana de Fritz Kreisler i la Jota Aragonesa de Pablo Sarasate.
 

Sugiko Chinen i Luca Arnaldo. Colombo Foto: Arxiu 440

 

Sugiko Chinen & Luca Arnaldo Colombo, barreja argentino-japonesa
Quan es mencionen Les quatre estacions és fàcil que el pensament se’n vagi al nom d’Antonio Vivaldi. Programat pel dia 28 de juliol, aquest concert dels pianistes Sugiko Chinen i Luca Arnaldo Colombo, presentarà unes estacions diferents, signades per dos grans compositors del segle XX: el japonès Yoshinao Nakada i l’argentí Astor Piazzolla, dos creadors molt diferents entre ells, però que comparteixen un estret lligam amb els respectius orígens culturals, concretament la música tradicional japonesa i el tango. 

Passions de Viena
La Johann Strauss Chamber Orchestra presentarà el 17 d'agost Passions musicals de Viena. Sota la direcció de Horst Sohm, actuarà com a violinista solista Johanna Röhrig –guardonada amb múltiples premis en concursos internacionals– que toca l’extraordinari violí Jacob Stainer de 1675. L'agrupació està formada per músics que han estat part de diferents orquestres simfòniques d'Europa, fet que assegura una excel·lent interpretació del repertori sorgit d'una de les capitals musicals del continent.

Tres solistes a l'òpera
Patrick de Ritis
(fagot), Sacha de Ritis (flauta) i Michela De Amicis (piano) amalgamen l’experiència artística en perfecte equilibri sonor. El resultat és un himne a l’òpera italiana interpretada amb brillant tecnicisme, combinat amb un cantabile expressiu a càrrec d’un dels trios de músics més rellevants de la seva generació. El seu torn serà el 14 de setembre.
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival Internacional de S'Agaró, S'Agaró, Anna Ferrer, festivals, 440Clàssica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.