festivals

Cap de setmana per als amants del jazz

Aquest cap de setmana se celebren dues cites ineludibles: el 6è Jazzing Festival de Sant Andreu i l'inici de la 29a edició de L'Hora del Jazz Memorial Tete Montoliu

| 06/09/2019 a les 09:00h

Elisabet Raspall actuarà a L'Hora del Jazz diumenge 15 de setembre
Elisabet Raspall actuarà a L'Hora del Jazz diumenge 15 de setembre | Arxiu de l'artista
Ahir dijous 5 de setembre arrencava el Jazz Education Stage a la Fabra i Coats: la novetat d'aquesta 6a edició del Jazzing Festival de Sant Andreu. Es tracta d'unes trobades pedagògiques en què Joan Chamorro en divulgarà la metodologia i filosofia als alumnes, alhora que els participants d'arreu del món podran també accedir als concerts amb altres formacions que estan integrades per joves membres, des dels de la Sant Andreu Jazz Band (de 8 a 21 anys), els canaris La Isleta, el quintet del suec Fredrik Norén —The Swedish Youth Jazz Group— o la dels italians Erios Junior Jazz Orchestra.

Dins del marc dels concerts del Jazzing, fins al 8 de setembre, s'hi han convidat figures com el saxofonista Scott Hamilton, el trompetista Joe Magnarelli i el saxofonista alt Dick Oatts, així com algunes actuacions -de les quals seran enregistrades en disc la de Jan Domènech & Joana Casanova (dissabte 7 de setembre, 21.00 h)-, en la línia dels concerts amb marca de la casa del jazz de Chamorro.

La inauguració d'ahir dijous a la Fabra i Coats va comptar amb la presentació dels nous treballs del trio Gerard Nieto, Irene Reig i el The Bob Collective Octet, i del quartet de Martí Serra; mentre que la cloenda, diumenge 8 a les 19.30 h, correrà a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band & Friends dirigida per Chamorro, fent un tribut a Clifford Brown & Dexter Gordon, amb la participació de Hamilton, Norén, Magnarelli, Oatts i també Andrea Motis a la veu i la trompeta. 


29a L'Hora del Jazz Memorial Tete Montoliu
La 29a edició del cicle L’Hora del Jazz està marcada pel trentè aniversari de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna (AMJM), l’entitat de caràcter sindical que organitza el festival cada setembre amb l’objectiu de donar visibilitat i projecció als valors del jazz català. Com sempre, la plaça de la Vila de Gràcia en serà el centre neuràlgic, però hi haurà també activitats al Jamboree, el Vinseum de Vilafranca del Penedès i La Capsa de Música de Tarragona.

En la primera de les sessions dobles i gratuïtes de diumenge a la tarda que programa el cicle, actuaran dos trios ben coloristes: el Connexions Trio –integrat pel saxofonista Xavier Pié, el percussionista Paco Montañés i el guitarrista Miguel Alberto Cruz Carmona– i Playground, format per la cantant Clara Luna (que també toca l’ukelele) i els guitarristes Vicenç Solsona i Andreu Zaragoza. Aquesta obertura serà el 8 de setembre a la plaça de la Vila de Gràcia a les 17.00 h. 

Diumenge següent, asseguda al piano i acompanyada del trompetista Benet Palet, Elisabet Raspall presentarà composicions pròpies arranjades per a aquesta original formació. En la segona part, el quartet del guitarrista Joel Moreno Codinachs presentarà el segon disc, el noctàmbul Songs for Midnight Dancers (Underpool, 2017).​ Serà el 15 de setembre a la plaça de la Vila a les 17.00 h. Les actuacions seguiran el diumenge 22 amb el pianista aragonès Daniel Ferruz i el saxofonista Lluc Casares, i el 29 del mateix mes amb el també saxofonista Sergi Felipe, el bateria David Xirgu i el contrabaixista Masa Kamaguchi, amb un repertori d’estàndards i composicions pròpies obert a la improvisació.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, concerts, l'Hora del Jazz, Andrea Motis, The Bob Collective Octet, Clara Luna, Lluc Casares, Magalí Sare, Festival de Jazz de Sant Andreu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.