estrenes

«Astre jo» de pop psicodèlic des de les illes Pitiüses

Estrenem el nou single del debut del duet Formentera Badminton Fan Club

| 21/10/2019 a les 09:30h

Formentera Badminton Fan Club
Formentera Badminton Fan Club
Si us interessa l'escena french house de grups com Air, Phoenix o Daft Punk, o el pop psicodèlic dels anys seixanta de The Zombies o Beach Boys o més contemporanis com Tame Impala o Temples us sentireu atrets per una nova i sorprenent banda de l'escena balear anomenada Formentera Badminton Fan Club. El grup està integrat per dos músics mallorquins, Marc Martorell i Jaume Roca, que des de fa uns mesos s'han instal·lat a l'illa pitiüsa de Formentera a la recerca dels seus orígens.

El tàndem musical va sorgir de l'amistat dels dos integrants –un professor d'anglès (Jaume) i un biòleg i dissenyador gràfic vocacional (Marc)– i s'ha concretat en la gravació del seu primer disc, Imantisme (Right Here Right Now, 2019), una suma de sis cançons influenciades per l'indie-pop. Els dos components admeten que per crear la seva identitat sonora s'han inspirat en bandes de renom com The Zombies, Beach Boys, Tame Impala o Daft Punk.

"La idea de Club –segons han explicat– fa referència a l'escena french house dels noranta, a les discoteques eivissenques i, especialment, al pop electrònic que escolta la colònia italiana de Formentera". De fet, els temes els van començar a compondre a les Illes Pitiïses durant la substitució que Jaume Roca va haver de fer a una escola d'Eivissa. I el primer clip també el van gravar a la mateixa illa de Formentera, després de proposar als actors i al càmera de passar uns dies a la casa de la Savina de la família Roca.

El tema que estrenem a enderrock.cat, "Astre jo", és un nou avançament després del videoclip del tema "Inevitable" i de "Simfonia de victòria". Totes aquestes cançons destaquen per la presència de sintetitzadors de l'escola de Manchester i un ritme psicodòelic continu i elegant amb una melodia que atenua el compàs.




La producció del treball ha estat finançada a través d'una campanya de micromecenatge a Verkami i finalment es va gravar a l'estudi del productor Fabi Bover (Isla Iglú) durant gairebé un any. El duet explica que va optar per l'estratègia de crowdfunding perquè són conscients que els promotors s'interessen per les xifres, i és una manera de demostrar la demanda del projecte a través de molts petits mecenes que han ajudat a dur a terme el projecte: "És una manera de cobrir les despeses econòmiques ja que sense aquesta ajuda probablement no hauríem pogut i, al mateix temps, d'arribar a molta més gent", asseguren.

Els 5.000 euros recaptats han estat destinats en la seva totalitat a pagar l'edició, fabricació, distribució i promoció del disc, que el segell barceloní Right Here Right Now pujarà a les plataformes digitals i que a final de mes publicarà també en format físic de CD i LP. Els fans que hagin contribuït al projecte rebran el pack 'Formentera Fan' amb un LP, el K7 Demos & rareses fabricat expressament per a l'ocasió (40 minuts) i un diari de gravació imprès.
 

Formentera Badminton Fan Club

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, EDR Balears, Astre, Formentera Badminton Fan Club

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.