actualitat

Magalí Sare i Sebastià Gris, els triomfadors del Suns Europe 2019

El duet va guanyar el primer premi del festival de música en llengües minoritàries celebrat a Udine el passat 30 de novembre

| 04/12/2019 a les 16:00h

Magalí Sare i Sebastià Gris
Magalí Sare i Sebastià Gris | Arxiu del grup
A Udine, una localitat del nord d'Itàlia, les llengües minoritàries d'Europa són cada any les protagonistes d'una nit que parla en molts idiomes: euskera, gallec, sard, furlà, galès... El Suns Europe és un festival i concurs de música que va néixer el 2009 de la Radio Onde Furlane i que, des d'aleshores, ha reunit artistes que canten en moltes i diverses llengues minoritàries. Aquest 2019 s'ha celebrat el 30 de novembre al Teatro Giovanni da Udine. 

En l'edició d'enguany, de la qual Enderrock n'ha participat com a membre del jurat, n'han sortit victoriosos Magalí Sare i Sebastià Gris amb la cançó "Amb els ulls tancats" del disc Cançons d'amor i dimonis (autoeditat, 2018), d'entre nou grups més que aprofundien en el rock, el punk, el dub i la cançó d'autor. La segona posició se la van endur els bascos Mocker's, una banda de Durango que acaba de publicar l'àlbum Oreka Ahula (Spinda Records, 2019), i el tercer premi va ser atorgat als galesos Sybs. Per altra banda, el premi de la votació popular va ser per a Leon Moorman

Ja són dos anys consecutius que el grup representant a Catalunya s'emporta el primer premi del Suns Europe, ja que l'any passat va ser el duet mallorquí Jansky qui el va guanyar. Enguany, de fet, el grup d'electrònica poètica s'ha endut el Premi especial de jurat dels Premis Enderrock de la Música Balear 2019. 

La gala del Suns va acollir les actuacions dels deu grups participants en l'edició 2019, una rere l'altra i acompanyades de petites entrevistes als artistes. A més, el festival també va celebrar dos dies de showcases, entrevistes de ràdio i conferències entre les quals destaca la participació de l'escriptor Xavier Milian presentant el llibre El poder del poble. La cita italiana, pocs dies després de la celebració, ja pensa en futur: han anunciat que la propera edició tindrà lloc el 20 de novembre de 2020 al mateix teatre. 

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Mocker's, Sebastià Cris, Udine, Magalí Sare, llengües minoritàries, Suns Europe

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.