videoclips

Marala fa de les seves contradiccions una cançó

Estrenem en exclusiva el videoclip "Rosa i espina" del trio

| 11/02/2020 a les 09:00h

Marala
Marala | Fotograma de
Marala és un trio musical format per la catalana Selma Bruna, la valenciana Sandra Monfort i la mallorquina Clara Fiol. Més enllà d'això, és la música d'arrel mirada des d'una perspectiva jove, femenina i feminista, i vinculada a diferents punts dels Països Catalans. Avui us en portem una mostra amb l'estrena del senzill "Rosa i espina".


La lletra del tema la va escriure per encàrrec la poetessa santcugatenca Nina da Lua amb la intenció de descriure el trio. Tres dones joves i feministes que conviuen amb les contradicciones inherents d'haver estat educades en certs patrons que alhora volen deconstruir. Per fer-ho, Da Lua es val de contradiccions i antítesis, tals com "som carícies i brases", "guerreres en calma" o el propi títol, "rosa i espina". El trio explica com tot plegat, la guerra i la calma, conviu en elles i en la seva música: "ens sabem feministes i lluitadores, i això també vol dir abraçar la senzillesa, la proximitat i la cura".

El clip es fa també ressò d'aquesta contradicció amb la contraposició de dues imatges: "una representa el status quo d'aquesta actualitat mig postissa nostra, on regnen les xarxes i l'aparença i, a l'altra, Marala vol tirar avall tots els esquemes", relata el grup, "ens analitzem i veiem que portem les dues realitats dins".

Aquest senzill es publica per separat i no s'inclourà dins del disc que la banda és a punt d'estrenar, A trenc d'alba (U98 Music, 2020) i del que, ara per ara, se'n pot sentir només el tema homònim. Aquest primer llarga durada del trio veurà finalment la llum el proper 8 de març, dia de la Dona, i es podrà escoltar al concert de presentació al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona el 22 de març.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclips, Marala, Marala Trio, Tradicionàrius, estrena, videoclip, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.