premis enderrock

David Rosell, l'arquitecte del nou so mestís

Al bagenc se li ha concedit el Premi Trayter al millor productor

| 27/02/2020 a les 09:21h

David Rosell
David Rosell | Xavier Mercadé
El músic i productor bagenc ha fet de l’estudi de gravació el seu hàbitat natural. Va començar produint els grups on tocava, i va anar agafant prestigi i experiència fins a ser un dels enginyers de so més reputats.

El músic manresà David Rosell es va donar a conèixer el 2001 com a líder de Dept., i ha format part de Brams, Mesclat i Els Catarres. Als 44 anys, però, s’ha guanyat el prestigi com a productor. Primer va instal·lar el seu estudi Sibelius als afores de Taradell, on van gravar Brams, Mesclat, Els Pets, Dept, Els Catarres… i fins i tot Marky Ramone, bateria de Los Ramones.

El 2011 es va traslladar a Artés, al nou estudi i habitatge Can Pardaler, convertit en epicentre de la música enregistrada gràcies a la feina com a enginyer de so i productor de confiança de Txarango i Buhos, tot i que per les seves mans i màquines també hi han passat Porto Bello, Itaca Band, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Bonobos…, a més d’altres de la primera època.

Entre les darreres produccions de Rosell destaca el disc L’ull de la tempesta (Música Global, 2019), de Porto Bello, i Junteu-vos (Halley Records, 2019), d’El Diluvi, guardonat als Premis Ovidi Montllor (millor disc de mestissatge) i Carles Santos (millor disc de mestissatge i millor cançó per “Heroïnes de la fosca nit”), dos treballs elegits entre 50 millors discos catalans de l’any, segons els Premis Enderrock de la Crítica.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2020, David Rosell, Trayter, Premis Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.