entrevistes

Carlos Cros: «A mi també m’han ferit el cor molts cops»

El músic reedita el seu darrer disc, 'La mejor defensa', amb mitja dotzena de col·laboradors

| 27/04/2020 a les 10:30h

Carlos Cros
Carlos Cros | Juan Sánchez
Carlos Cros reedita el seu darrer disc, La mejor defensa (La Cupula Music, 2017), un àlbum que ha regravat fent duets amb mitja dotzena de col·laboradors i material extra amb cançons inèdites com “Muchachita”, “Caigo contigo”, “Delicada”, “Adiós” i una versió d’un cantant mític: “Hey”, de Julio Iglesias. Parlem amb Cros sobre les claus de la referència a través de 5 cançons. 
 
1. “Todos los perros tienen su día de gloria”
“Em fa molta il·lusió que hi participi Santi Campos (Malconsejo, Amigos Imaginarios). Som dues persones molt lluitadores. M’encanta la imatge dels gossos que es busquen la vida pels carrers, metàfora de la resistència com a ésser humà, i com a músic. Sempre esperes que arribi el teu moment, i si no... tampoc no ens desesperarem.”
 
2. “Pretendes”
“Quan la vaig compondre escoltava molt el disc Maria canta copla (Chesapik, 2014), de Maria Rodés, perquè me n’agradava molt la producció. Com a ella, a mi també m’han ferit el cor molts cops, i era una cançó molt intensa que vaig pensar que podríem cantar junts per treure’ns les penes.”
 


3. “No más lágrimas”
“Hi han col·laborat Marc Ros (Sidonie), amb qui hem viscut tota la joventut, i Santi Balmes (Love of Lesbian), amb qui vaig coincidir al concurs de maquetes del Ruta 66, quan tocava amb Selenitas. I també Òscar Delafé, que és fan del meu disc Nadie se resiste al amor (Pelícano Records, 2014) i jo he cantat a la seva cançó ‘Diario de batalla’.”
 


4. “Me haces tanto bien”
“Per mi és molt important que Miqui Puig s’hagi animat a cantar-la, perquè Los Sencillos va ser una de les meves bandes preferides. I el seu germà Ferran Puig (trombó) ha tocat als meus discos.”
 
5. “Graceland”
“Soc molt fan de Los Ronaldos, i a Coque Malla el conec des que vam coincidir al segell Subterfuge. Ell va triar cantar en aquesta història d’amor que passa al barri de Gràcia".

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Carlos Cros, actualitat, entrevista, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.