videoclips

Lasta Sanco entona un cant de «Silenci» per la Terra

El grup cerverí estrena el segon audiovisual d''Elonga Ya Ngo', un clip fet a casa que fa la volta a la Terra

| 15/04/2020 a les 12:30h

Lasta Sanco
Lasta Sanco | Arxiu del grup
El passat febrer sortia a la llum el primer llarga durada de Lasta SancoElonga Ya Ngo (Coopula 2020) significa "aquesta és la nostra victòria" en lingala -una de les llengües de la República del Congo- i és un recull de cançons amb sonoritat coral africana i adhesió a l'electrònica amb melodies de tots colors. En aquesta segona entrega, que segueix el debut Perdita Kompaso (Coopula, 2019), el grup cerverí aposta encara més per la interculturalitat a través de la música i el missatge conscient. La banda estrena avui el segon videoclip d'aquest àlbum en exclusiva a través d'enderrock.cat. 


"Silenci" és una cant a la mare Terra on la banda pretén visibilitzar el soroll de la humanitat com a culpable del patiment de la Terra, que reclama silenci i que la deixin respirar. Sembla doncs, que el senzill de Lasta Sanco era premonitori d'aquesta situació de crisi sanitària que vivim actualment i que ha portat el grup a muntar un videoclip en ple confinament.

L'audiovisual que acompanya "Silenci" ha estat a càrrec de la videògrafa Aida Bañeres, que juntament amb Andrea Solares han reinterpretat la cançó apostant pel llenguatge oníric. Pel recull d'imatges han utilitzat arxius propis que tenien enregistrats d'antics projectes i que de forma inesperada, ara prenen més sentit que mai. S'hi poden veure imatges dels campaments de refugiats saharauis a Algèria, d'Austràlia abans dels incendis de mesos enrere, de Londres o de Barcelona entre altres ciutats. També s'han utilitzat imatges que companys de la banda han gravat des dels seus balcons i terrats, de manera que han convertit el procés en un projecte col·laboratiu i una mica de tothom, ja que "Silenci" parla d'un problema que ens afecta a tots i a totes. 

 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, videoclips, Lasta Sanco, videoclip

COMENTARIS

Sorpresa

Anònim, 15/04/2020 a les 18:23

Qui són aquesta gent? Molt bons

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.