videoclips

Chet canta als «Superherois» del personal sanitari

El cantant del grup forma part de l'equip d'urgències del Clínic

Estrenem els dos temes que ha creat Chet durant el confinament, "Superherois" i "Trencanormes"

| 20/04/2020 a les 12:00h

Chet
Chet | Arxiu
La situació en què ens ha posat la COVID-19 ens ha fet revaloritzar diversos sectors. Un d'aquests àmbits és, òbviament, el del personal sanitari que s'està enfrontant dia rere dia a la malaltia i a llargues jornades per donar a l'abast i poder atendre tots aquells que han emmalaltit. Un altre és la cultura, que ha fet un sobreesforç, tot i les seves pèrdues a causa de les cancel·lacions d'activitats, per arribar a totes les cases malgrat el confinament. Avui us presentem el cas en què tots dos sectors es casen i engendren creativitat en forma de dos videoclips, que estrenem en exclusiva.

Toni Jiménez, vocalista i guitarrista de Chet -banda guanyadora del Premi Joventut 2016 al concurs Sona9-, forma part de l'equip sanitari d'Urgències de l'Hospital Clínic de Barcelona. En la seva labor contra la Covid-19, va donar positiu de coronavirus i, malgrat presentar-se de manera asimptomàtica, ha hagut de fer l'aïllament recomanat de dues setmanes. En aquestes jornades de confinament i solitud, però amb esperança i optimisme, el músic ha creat i enregistrat dos temes: "Superherois", dedicat al personal sanitari -i en especial als seus companys del Clínic-, i "Trencanormes", dedicat als infants. Tots dos formaran part del petit EP Monowi (U98, 2020) i els estrenem avui des d'Enderrock.


"Superherois" és una cançó d'homenatge al personal sanitari, escrita des de dins per algú que en forma part. Acompanyada de fotografies de companys professionals armats amb mascaretes, la lletra canta i els descriu com a "superherois sense poders, vivim amagats entre la gent".


"Trencanormes" parla d'aquells nens i nenes que estan vivint i passant el confinament com poden i han d'acostumar-se a estar tancats a casa. "Canta, crida, salta, corre, cada dia trenca les normes", els insta la tornada. L'audiovisual recull gravacions casolanes d'infants fent música, ballant i jugant. "Construïm un univers de melodies i colors, personatges invencibles que viuen al menjador", canta també Jiménez en aquesta oda a la infància.
 

Il·lustració a la portada de 'Monowi' Foto: Arxiu

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclips, estrenes, Chet, coronavirus, confinament

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.