Actualitat

​ El repertori del coronavirus #38

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans

| 24/04/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa
Edició número 38 de les cançons de confinament, encara amb la ressaca de Sant Jordi en el nostre repertori. Avui us presentem una selecció de cançons que ben segur que us agradaran. Sem amb un clàssic d’Els Pets, “Hospital del Mar” gravats a les respectives cases.



Els maresmencs Pachawa Sound ens presenten el seu “Confitrap de Sant Jordi”



Es diu Núria Conangla i és de La Garriga. Com no podia ser d'altra manera, es troba Confinada” a la seva ciutat.



Albert Fibla en aquesta ocasió de Josep Traver per interpretar una de les seves velles cançons, “La noia de l'autobús”



Eduard Iniesta ens obre les portes de l'Alguer on la veu de Franca Masu interpreta “Oratge del mar”

I

Encara a la ciutat catalana de Sardenya Àngel Maresca ‘Lo Barber’ passa el confinament cantant i escrivint cançons. Aquesta es diu “Coronavirus 2020”.


Meritxell Gené és una enamorada de la poesia de Màrius Torres. Fa un temps va musicar “En el silenci”, la cançó que ara ens canta des de casa seva.



L’incansable Pau Alabajos versiona un dels clàssics més clàssics de la Nova Cançó, l’emblemàtica “Què volen aquesta gent” de Maria del Mar Bonet.


Cesk Freixas i Laia Llach canten, a distància, “Amagada primavera” de Txarango.



Els ebrencs Pili Cugat i Carlos Lupprian han musicat “Escales que pugen al Cel” de Josep Lleixà, una peça que ben segur que inclouran al seu proper disc.



Des de Catalunya Nord, Julio Leone ens presenta “La balada per viure bé”.



Amb el seu inseparable capell calat, i de Vilafranca de Bonany estant, Tomeu Penya va fer un regal a tots els catalans i catalanes amb motiu de la Diada de Sant Jordi: un fragment de “Rock and roll”.
 

D’un rocker mallorquí a un altre de lleidatà. Lo Pardal Roquer ens ofereix una versió personal d’una peça de Megatones, “Nyaposil will never die”.



Icestorm, de Granollers, recupera una cançó del seu segon disc, “La llegenda àuria”



L’illenc Guiem Soldevila ens presenta la seva darrera creació “Windows”



Són uns dels habituals a la xarxa des que ha començat el confinament. La Mulata no para. Avui, amb una versió de “Du hast” sobre la llengua catalana.

I

incansables, Stay Homas s’han convertit en la banda del moment. En aquesta cançó han convidat a Sílvia Pérez Cruz.



Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries també han esmerçat bona part del seu temps en fer algunes versions confinades. Lo Noi fins i tot ha fet una versió local de l’inefable “resistiré” en clau local i present.
 

La Rufaca Folk Jazz Orquestra és una sorprenent trobada de músics reputats d’arreu del Catalunya. En total, una trentena llarga d’implicats que deixen joies com aquesta “Samba de sol i de ginesta”. Ah, la veu és de Joana Gomila.



“La serpent de Manlleu” és una cançó tradicional catalana. En ple confinament, Nexes l'ha enregistrat només amb piano i acordió.



Són de València i es diuen Ramonets. “La meua finestra al món” és la seva darrera creació. En ple confinament miren per la finestra i ens expliquen el que veuen… Amb la participació de Mireia Vives i Borja Penalba amb Berta Iñiguez.

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, Berta Iñíguez, Mireia Vives i Borja Penalba, Rufaca Folk Jazz Orquestra, Quico el Célio el Noi i el Mut de Ferreries, els pets, Pachawa Sound, Núria Conangla, Albert Fibla, Franca Masu, Eduard Iniesta, Àngel Maresca, meritxell gené, pau alabajos, cesk freixas, Pili Cugat i Carlos Lupprian, Julio Leone, Tomeu Penya, Lo Pardal Roquer, La Mulata, Icestorm, Joana Gomila, Stay Homas, guiem soldevila, sílvia pérez cruz, Ramonets, Nexes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.