cançó per cançó

'Odissea' de Balkan Paradise Orchestra, cançó per cançó

Repassem amb el grup cada cançó que forma el nou disc 'Odissea'

| 01/05/2020 a les 13:30h

Balkan Paradise Orchestra
Balkan Paradise Orchestra | Arxiu del grup
El grup que combina ritmes balcànics amb un estil més mediterrani, la Balkan Paradise Orchestra, ha publicat aquest any el seu segon treball titulat Odissea (Calaverita Records, 2020), un disc compost per temes originals que fan referència al viatge d'Ulisses en l'obra èpica amb títol homònim d'Homer. Avui parlem amb les integrants del grup perquè ens acompanyin en aquest camí a través de les deu cançons que conformen el treball.



1. "Da mas over"
"És un cant a l'alliberació inspirat en el tema tradicional català "La masovera", amb el qual totes hem crescut. Vol portar la tradició a l'actualitat i per això la masovera creix, es transforma i ara pren la iniciativa."


2. "Cotnes"
"És temptadora, un ingredient nou del nostre disc. Una barreja de melodies llatines i balcàniques amb bases rítmiques que enganxa, com si no poguessis parar de menjar "cotnes" d'una bossa.


3. "Essence"
"Neix de la voluntat de no perdre els nostres orígens com a BPO, la nostra "essència balcànica", el ritme frenètic i el caràcter festiu que ens identifica i que des de sempre ha format part de nosaltres."

4. "Chara"
"Dóna nom a un estel molt brillant semblant al Sol, és per això que en aquesta part de la nostra petita Odissea ens traslladem allà i volem transmetre llum, alegria de viure i molt de ritme arrelat a terra."

5. "Pingu"
"Té una sonoritat molt propera a l'electroswing, divertida i molt ballable, s'enganxa i no pots parar de moure't. És un homenatge a un gat molt especial que ens ha acompanyat mentre creàvem el disc."

6. "Amchoor"
""Amchoor" és una confluència de sabors i colors, un tema energètic inspirat en ritmes orientals i melodies atrevides. Hem volgut barrejar una espècia provinent de l'Índia amb sabors mediterranis, per presentar un plat explosiu i picant que ens transporta a una altra galàxia."


7. "Ausencia"
"Es tracta d'un tema popularitzat per Goran Bregovic i Cesaria Évora. Escrit en criollo caboverdiano, la llengua de Cabo Verde, d'on és ella. Com moltes cançons, el fil conductor és l'amor o el desamor, doncs "Ausencia" parla poèticament de trobar a faltar. Un seguit de metàfores que mesclades amb el dolç so del criollo caboverdià fan possible aquest caramelet que hem introduït al disc."

8. "Màntric"
"És un dels temes que vam compondre primer i d'alguna manera ha estat un "mantra" durant tot el procés, tot i que ha anat canviant fins a arribar a tenir aquesta forma final. Per a nosaltres explica també una història una mica romàntica, d'aquí la fusió de les dues paraules."

9. "Celerity"
"Com un meteorit que es mou a tota velocitat, "Celerity" ens transmet aquest frenesí i aquesta virtuositat a l'hora de fer mil i una nota per segon que tant caracteritza moltes fanfàrries de la zona dels Balcans. En un moment donat frena i es converteix orgànicament en un dub, per tornar a accelerar i acabar la festa de la millor manera possible."

10. "Low"
"Tanquem l'Odissea amb "Low", una cançó que arriba i marxa de forma difuminada, una mica més tranquil·la, amb un flow i uns colors totalment diferents de la resta de paisatges que hem vist durant tot el nostre viatge."
Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, Balkan Paradise Orchestra, Odissea, entrevistes, cançó per cançó

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.